Lichaam en beweging als uitgangspunt

Lichaam en beweging als uitgangspunt
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Lichaam en beweging als uitgangspunt

Sinds 2009 organiseert hedendaags dans & performanceplatform WhyNot events die de danskunst op een alternatieve manier voor het voetlicht brengen. Interdisciplinair, op een passende locatie, en altijd met het lichaam en beweging als uitgangspunt.

Focus op het lichaam in relatie tot architectuur

The Body & Borders is de derde editie van een reeks waarin WhyNot het lichaam en de dans steeds aan één andere kunstdiscipline koppelt, om zo overlap te ontdekken en elkaar te inspireren.

Lichaam in relatie tot architectuur

Na twee eerdere edities, The Body & < > (coding) i.s.m. Lavalab en Hackers & Designers en The Body & Beats i.s.m. Paradiso/ADE, presenteert WhyNot op zondag 30 september The Body & Borders in Arcam (Architectuurcentrum Amsterdam) met de focus op het lichaam in relatie tot architectuur.

Presentaties en korte performances van verschillende kunstenaars

Dit programma bevraagt waarom het lichaam op een bepaalde manier door verschillende soorten ruimtes beweegt en hoe een architect deze fysieke ervaring kan beïnvloeden. Hoe kunnen we onze stedelijke omgeving opnieuw definiëren, uitgaande van een meer fysieke, organische benadering van de ruimte om ons heen?

Kijk op beweging en ons lichaam

En hoe kunnen architectuurprincipes onze kijk op beweging en ons lichaam verrijken? Hoe voelen de grenzen die binnen ons eigen lichaam bestaan of die ons afscheiden van de buitenwereld?

Presentaties en korte performances

Met presentaties en korte performances van verschillende kunstenaars en architecten kijken we waar deze twee disciplines elkaar ontmoeten en overlappen.

Architectuurcentrum Amsterdam

“Architectuurcentrum Amsterdam is als stichting opgericht in 1986 en richt zich met haar activiteiten op Amsterdam en omstreken. Architectuurcentrum Amsterdam wil een zo groot mogelijk publiek bereiken om het draagvlak voor de architectuur te verbreden en speelt in op actuele thema’s en ontwikkelingen in en om Amsterdam die de aandacht vragen, zodat de discussie over de toekomst voortdurend kan worden gevoerd”, is te lezen via de website van Architectuurcentrum Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Marco Borsato voor War Child in Carre