Appelsap gaat samenwerking aan met Topbillin’
Credits: Appelsap

Appelsap gaat samenwerking aan met Topbillin’

Vandaag maken Appelsap en boekingsagentschap Topbillin’ bekend dat ze de handen ineenslaan. Appelsap is het eerste en langstlopende Hiphopfestival van Nederland en Topbillin’ de eerste boeker gespecialiseerd in urban en hiphop. Het agentschap vertegenwoordigt namen als De Jeugd van Tegenwoordig, Bizzey, Jonna Fraser, Adje en Yung Felix. Appelsap vindt dit jaar plaats op 10 augustus en de kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

Krachtenbundeling van twee pioniers

De twee pioniers bundelen vanaf dit jaar hun expertise en passie voor de culture, om de Amsterdamse Summer Jam naar een volgend niveau te tillen. Appelsap, dat volgend jaar twintig jaar bestaat, is al jaren een bekroning op de carrière van menig Nederlandse artiest en bij uitstek dé plek om aanstormend internationaal Hiphop-talent live te ervaren. Zo waren acts als Kendrick Lamar, Travis Scott en Stormzy voor het eerst in Nederland te zien op Appelsap. Met de samenwerking zal er nog meer nadruk komen te staan op het samenbrengen van een kleurrijk palet aan bezoekers en juwelen van de binnen- en buitenlandse scene van nu en morgen.

Appelsap is een instituut en nog steeds de tofste plek in Nederland

“In een tijd waarin hiphop de erkenning krijgt dat het verdient is het mooi om te werken met hen die de eerste waren, van wie je weet dat ze dit doen met een hart voor de cultuur. Appelsap is een instituut en nog altijd de tofste plek in Nederland om te spelen voor nationale en internationale artiesten. Het is meer dan een festival, het is een samenkomst van mensen die vieren dat hiphopcultuur is gegroeid tot wat het nu is.” Kees de Koning, Co-founder Top Billin’

Ambitie om het meest bijzondere hiphopfeestje van Europa neer te zetten

Onze ambitie om in Amsterdam het meest bijzondere Hiphopfeestje van Europa neer te zetten, waar je als eerste de beste artiesten kan ontdekken, is na bijna twintig jaar onveranderd. Omdat we ook de komende twintig jaar graag voorop blijven lopen, zijn we erg blij dat we in Topbillin’ een partner hebben gevonden die dezelfde pioniersgeest en liefde voor Hiphop-cultuur bezit. Rogier Smalhout, Co-founder & Creative Director Appelsap

Festival datum bekend

Appelsap maakt vandaag ook de datum bekend. Op zaterdag 10 augustus 2019 strijkt het festival neer in het Flevopark in Amsterdam. De early bird kaartverkoop begint op vrijdag 18 januari om 12:00.

Appelsap Eurosonic

Het begin van het nieuwe jaar en de samenwerking wordt al eerder gevierd, tijdens ‘Appelsap Eurosonic’ in club Oost in Groningen met o.a. Poke, Yung Felix, Master Peace (UK), 808Milli en vele andere artiesten.

vrijetijdamsterdam.nl

Check ook het blog toffe dance festivals in Amsterdam 

-> VTA AGENDA item Appelsap in Amsterdam <-