Feest voor regenwoud in de WesterUnie

WesterUnie
Blacklight poster van 'Het Oerwoudt'. Foto: Tom Verkaik

Disco beats, funky deephouse, melodieuze techno en een unieke blacklight jungle decoratie staan zaterdagnacht in de WesterUnie aan de basis van een spectaculaire dance-nacht genaamd Het Oerwoudt, dat georganiseerd wordt ter bescherming van het regenwoud en de bedreigde orang-oetans op Borneo en Sumatra. Met de opbrengst zullen er in het regenwoud zoveel mogelijk bomen geplant gaan worden.

Monkey Business, de initiator van deze nacht wordt deze editie bijgestaan door ‘Crossovers’, ‘DE ZWARE JONGENS’ én de WesterUnie die allen belangeloos hun medewerking verlenen.

Monkey Business organiseert al 14 jaar feesten in en rondom Amsterdam ter bescherming van het regenwoud dat het de afgelopen jaren door hevige bosbranden zwaar te verduren heeft gehad. Eerder stonden er al feesten bij Woodstock Bloemendaal, de Westerunie, Panama, Roest en Hotel Arena op het programma.

Volgens Tom Verkaik namens ‘DE ZWARE JONGENS, één van de organisatoren, staat er een goede line-up op het programma. “De line-up bestaat alleen maar uit toppers. Cleavage is echter wel de headliner. Zij draaien echt goede house en hebben al veel singles uitgebracht die menig zomer op z’n kop heeft gezet. Bezoekers kunnen zaterdag heerlijke muziek verwachten maar ook de decoratie en creatieve programmering zijn bizar te noemen. Verder vinden wij het in ieder geval prachtig dat de bezoeker met de aanschaf van een kaartje 30 bomen plant in het echte regenwoud op Sumatra”, aldus Verkaik.

Het feest in de WesterUnie begint zaterdagavond om 22:00 uur en gaat door tot 05:00 uur ’s nachts. Via deze link kun je kaartjes voor het evenement kopen.