Fedde Le Grand: “Cirkel rond voor dance-event pioniers van Sensation”
DJ Fedde Le Grand in actie tijdens Sensation The Final. Foto: Jorn Baars ©

Fedde Le Grand: “Cirkel rond voor dance-event pioniers van Sensation”

Zaterdag genoten duizenden in het wit geklede Sensation liefhebbers in de Johan Cruijff Arena van de allerlaatste editie van succesformule Sensation in Nederland. Na 18 jaar stopt dance-event pionier ID&T met Sensation in Nederland.

De cirkel is rond

“De cirkel is nu echt rond. De organisatie had mij gevraagd een anthem te maken voor de sloteditie van Sensation in Nederland. Toen ik ze belde met de track ‘Keep On Rising’ die ik verzonnen had op het nummer van ‘Ian Careys’, met de vraag of ze dit interessant vonden was het gelijk een schot in de roos. Het nummer was namelijk gedraaid op de begrafenis van Miles Stutterheim. Mede door Miles is Sensation White ontstaan en hij was onder meer ook het creatieve brein achter het ontstaan van Sensation in 2000. Hierdoor was iedereen meteen super enthousiast”, laat DJ en ‘Mister Sensation’ Fedde Le Grand weten ongeveer een half uur voordat hij zijn opwachting maakte als één van de smaakmakers tijdens de dik uitverkochte Sensation ‘The Final’.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Mister Sensation

Le Grand die door veel mensen uit de dance  industrie de titel ‘Mister Sensation’ heeft toebedeeld gekregen draagt deze eretitel met volle trots. Le Grand: ”Dat ze dat zeggen is natuurlijk iets waar ik erg trots op ben. Ik voel me heel erg verbonden met Sensation en ik heb er wel de meeste gedaan van iedereen. Tussen de linies door klopt het misschien wel. Als het daaruit voortvloeit dan vind ik het sowieso een mooi compliment. Die verbondenheid voel ik niet alleen met het publiek en het concept zelf maar vooral met de mensen die Sensation organiseren. Daar heb ik de afgelopen jaren een mooie band mee opgebouwd. Als ik zelf moet kiezen dan krijgen deze mensen de titel Mr. en Mrs. Sensation. Ik ben er zelf maar een klein onderdeeltje van.”

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Dubbel gevoel

“Ik sta hier vanavond met een dubbel gevoel. Je bent natuurlijk super blij dat je er bij mag zijn maar het is wel de laatste hier. Het is lastig te zeggen. Droevig ben ik niet omdat iedereen terug kan kijken op een geweldig succesvol concept. In Europa gaat het door en in Nederland komt er vast weer iets heel moois aan.”

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Pioniers

“Het belangrijkste dat Sensation extra speciaal heeft gemaakt als je terugkijkt op de laatste 18 jaar is in mijn beleving dat het de pioniers zijn van de grote indoor dance-events waar niet alleen de beste muziek werd gedraaid maar ook spectaculaire shows en een hoop spektakel bij kwam kijken. Het publiek straalt mede doordat ze allemaal in het wit gekleed zijn een mooie eenheid uit en het lijkt ook of de mensen hier altijd extra vrolijk zijn. Sensation is een goed geoliede machine die achter de schermen meer is uitgewerkt dan dat mensen kunnen zien. Sensation is een echt gevoel. Iets dat niet tastbaar is.”

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

The Final

Tijdens ‘The Final’ waren het zaterdagnacht vooral klassieke nummers die samen met grote shows en spektakel het evenement in Nederland in grote stijl wisten af te sluiten. Onder het motto The Final traden naast Fedde Le Grand top-dj’s op, zoals Sunnery James & Ryan Marciano en Hardwell.

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Tiësto

Ook Tiësto kwam onaangekondigd langs als ‘mystery guest’. “Er werd vooraf al veel over gespeculeerd, maar hij was voor iedereen wel een grote verrassing”, aldus Sensation-woordvoerder Broersma. Zo’n 40.000 mensen zagen hoe diezelfde Tiësto, als DJ één van de grondleggers van Sensation, als verrassing de allerlaatste editie van Sensation in de Johan Cruijff Arena tot een knallend succes maakte.

Tiësto sloot Sensation The Final in stijl af. Foto: Jorn Baars ©

Duncan Stutterheim

Tijdens de nacht kwam ook nog Mister ID&T Duncan Stutterheim aan het woord die het publiek bedankte en iedereen die in Nederland had meegewerkt aan Sensation en niet te vergeten zijn eigen gezin. Dat publiek bestond zaterdagavond op de dansvloer overigens voornamelijk uit oudere bezoekers en op de vip podia uit snelle zakenlui en het is afwachten of Sensation zich tijdens het nieuwe concept, dat aan het einde van dit jaar bekend gemaakt wordt, zich gaat richten op deze oudere generatie of dat het, net als 18 jaar geleden, met een vernieuwend en toonaangevend concept gericht op de nieuwe generatie, op de proppen gaat komen.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl