Lancering boek bij jubileum: Thunderdome – 25 years of hardcore

Zaterdag 27 oktober verschijnt het boek Thunderdome – 25 years of hardcore. Het boek vertelt in woord en beeld de geschiedenis van ’s werelds grootste en belangrijkste hardcore-feest. Het 400 pagina’s tellend koffietafelboek is vanaf dan ook voor slechts 25 Euro, geheel in lijn met het aantal levensjaren, beschikbaar in de Thunderdome shop: https://store.thunderdome.com/nl/.

Het hele bestaan van Thunderdome is gebundeld in een 400-pagina’s tellend koffietafelboek. Het bevat interviews met o.a. founders Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk, honderden nooit eerder gepubliceerde foto’s, wilde verhalen van toen en nu, de volledige line ups, het iconische artwork en natuurlijk interviews met de belangrijkste artiesten: Dano, Gizmo the Prophet, Buzz Fuzz, Drokz, Promo en vele anderen.

Thunderdome startte in 1992 en ontketende een totale revolutie: gabber werd de grootste jongerencultuur die Nederland ooit gekend heeft. Op de piek in de jaren negentig noemde één op de drie jongeren zich gabber en werd het straatbeeld gedomineerd door Aussies, bomberjacks, Air Max, kale koppen en: The Wizard, het iconische logo van Thunderdome. Het werd naast de smiley het bekendste beeldmerk van de internationale dance scene.

Thunderdome kende ups en downs en hardcore als genre werd meermaals doodverklaard. Niets bleek echter minder waar, iedere keer richtte het zich weer op. In 2017 keerde Thunderdome na vijf jaar afwezigheid terug met de grootste editie ooit: 40.000 mensen met ruim 50 nationaliteiten. Hierover zegt Duncan Stutterheim: ‘Thunderdome is het grootste cultmerk dat we hebben gebouwd. Het is al die jaren door fans in leven gehouden. Ongelofelijk.’

Een team van prominente journalisten (onder meer Atze de Vrieze, Arne van Terphoven, Timo Pisart) werkte samen met enkele hardcore-insiders aan het overzichtswerk. Het design komt van Britta Möller, bekend van Celebrate Life en Mary Go Wild.

Thunderdome – DIE HARD DAY lll

Zaterdag 27 oktober 2018 staat in de Warehouse Elementenstraat Thunderdome DIE HARD DAY II op het programma. Het hardcore event is volledig uitverkocht.

vrijetijdamsterdam.nl