Appelsap gaat voor internationale allure met 'ONE LOVE' campagne

Appelsap gaat voor internationale allure met ‘ONE LOVE’ campagne

De organisatie van het Appelsap Festival is vandaag begonnen met de officiële kick-off van Appelsap season met de launch van de campagne ONE LOVE.

Universal Family

Dit jaar staat bij het kleurrijke festival de campagne ‘Universal Family’ centraal. Tijdens deze campagne wordt het wereldwijde culturele netwerk van Appelsap uitgelicht en toont het festival bijzondere karakters uit vele windstreken. De 16e editie van het festival vindt op 12 augustus plaats in het Flevopark waar o.a. Lil Wayne, Dave, Yung Nnelg en Fresku komen optreden.

DNA

Appelsap viert al bijna 2 decennia lang de diversiteit van street culture. Eerder lanceerde het festival als ode aan de Amsterdamse straatcultuur een overzichtsboek ‘SO FRESH IT HURTS’. Om te laten zien dat het DNA van het festival geen grenzen kent, wordt er nu een internationale campagne uitgerold met shoots in Zuid-Afrika, Engeland en Amerika. Voor de camera poseerden bekende, maar ook minder bekende gezichten uit de internationale Appelsap-familie.

Kleurrijke fotocampagne

Voor het eerste deel reisde fotografe Lotte van Raalte mee naar Kaapstad waar zij een kleurrijke fotocampagne schoot. Onder andere Zuid-Afrikaanse artiesten Dope Saint Jude, Blaq-Slim en Boolz zijn daarin te zien. De komende maanden worden er nog meer gezichten aan de campagne toegevoegd.

Teaser video’s

Ook zijn er in samenwerking met regisseur Basha de Bruijn en de studenten van Project I AM, (A Township Filmschool) korte teaser video’s gemaakt. De Township Filmschool is een Nederlandse stichting die ervoor zorgt dat jongeren uit Langa (de grootste township van Kaapstad) fotografie- en filmlessen krijgen van professionals en daarmee hun kansen op een baan in de lokale fotografie- en filmindustrie vergroten.

Line up

Een deel van de line up vind je hier. De komende maanden maakt Appelsap nog meer namen bekend.
vrijetijdamsterdam.nl
Gerelateerd nieuws: