Amsterdamse studenten wekken samen met Koepelgevangenis Arnhem aandacht op voor de nacht
Foto via #SaveTheNight

Woensdag, 11 November, Amsterdam – De nieuwe corona maatregelen die een week terug zijn aangekondigd maken het in leven houden van de evenementenbranche niet makkelijker, en alhoewel deze maatregelen nodig zijn om het virus onder controle te krijgen, is het belangrijk de evenementenbranche niet te vergeten. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam en Koepelgevangenis Arnhem komen daarom met de #SaveTheNight campagne om aandacht op te wekken voor zij die binnen deze branche hieronder lijden. Bekijk de video hier.

In samenwerking met de organisatie achter Koepelgevangenis Arnhem, en de dansers van Urban Dancers, Flipping Taco en Sport Instinct is een pakkende video samengesteld waarin symbolisch ‘opgesloten’ gedanst wordt in de Koepelgevangenis van Arnhem, iets wat op moment van opname met slechts 15 personen kon, maar normaliter met 10 keer zoveel kan.

Tussendoor is er te zien hoe de Nederlandse evenementen maatschappij ID&T deze tijd doorkomt door creatieve livestreams op te zetten, maar ook is er te zien wat er nu even niet meer kan, en wat een gemis dit is. Nu even weg, maar vooral niet vergeten. Dat is de boodschap waar het voor Save The Night allemaal om draait.

Vergeet ons niet. Save The Night.

Organisaties moeten nu meer dan ooit samenwerken om te kijken welke mogelijkheden er zijn bij versoepelingen en afname van de besmettingen, zodat deze branche niet verdwijnt.
Verschillende onderzoeken hebben laten zien dat de sectoren kunst en amusement zwaar getroffen zijn door de gevolgen van Covid-19.

Zo heeft Goldman Sachs in mei een daling van 25% van de wereldwijde muziekopbrengsten voorspeld, met een daling van 75% in live-opbrengsten. IMS Business Report constateerde dat de totale waarde van elektronische muziekindustrie met 56% zou kunnen dalen. Artiesten/DJ’s zien hun inkomsten met 61% teruglopen, terwijl 75% van de inkomsten van nachtclubs en festivals in rook opgaan.

Het doel van de studenten en de organisatie van de koepelgevangenis is om licht te schijnen op hoe deze creatieve industrie mogelijkheden verzilverd, maar ook op wat een gemis de evenementen op dit moment zijn. Niet alleen voor zij die graag evenementen bezoeken, maar ook voor zij die hier aan verdienen. De artiesten, managers, boekers, organisaties, technici, clubs, studio’s, beveiligers en productiebedrijven leven nu in onzekerheid.

“Nederland is een van de grootste evenement industrieën ter wereld. Samen moeten we ervoor zorgen dat dit morgen nog het geval is. Steun de evenementenbranche en de duizenden mensen die hier werkzaam zijn”, laat de organisatie van Save The Night weten.

Over Save The Night

Save The Night is een maatschappelijk initiatief opgezet door studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Met dit initiatief willen ze aandacht trekken voor de evenementenbranche, en willen ze een licht schijnen op wat wel mogelijk is bij versoepeling in deze moeilijke tijden. De evenementenbranche is het eerste wat is gegaan en zal het laatste zijn dat terugkeert. De studenten hebben begrip voor de huidige maatregelen, maar willen met het initiatief Save The Night laten zien dat de evenementenbranche niet per definitie als laatste terug hoeft te keren.

Zij richten zich met dit initiatief op de gehele evenementenbranche, waar clubs, evenementenorganisaties, productiebedrijven, exploitatie locaties, beveiligingsbedrijven en muziek bedrijven onder vallen. Deze branche is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie, en er zijn enorm veel mensen van afhankelijk. De studenten, en zij die meewerken aan Save The Night, willen al deze duizenden mensen die hierin werkzaam zijn steun bieden door middel van Save The Night.

Door: Joris Raaijman

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting