Amsterdamse gezelligheid in Café Chris Scholten

Amsterdamse gezelligheid in Café Chris Scholten

In Café Chris Scholten aan de Van Woustraat 104 in Amsterdam was het weer ouderwets gezellig het afgelopen weekend. Vrijdag zorgde zanger Patrick Bakker er met zijn zangkunsten voor dat de sfeer er weer goed in zat in de bruine Amsterdamse kroeg in de Pijp.

Patrick Bakker

Patrick Bakker speelde op zijn twaalfde levensjaar al in zijn eerste bandje. Na 15 jaar spelen met een band besloot de zanger zijn pijlen te richten op een solo carrière. Na enkele talentenjachten, de soundmixshow van Hennie Huisman, optredens bij Ajax en vroeger in het supportershome zingt hij onder andere in cafés, op bruiloften en partijen.

Café Chris Scholten

Café Chris Scholten heeft haar naam te danken aan de inmiddels overleden Chris Scholten. In zijn jonge jaren werkte Chris Scholten als stukadoor en ober. In 1977 kwam zijn droom uit toen hij een café naar zichzelf kon vernoemen. Scholten maakte er een gezellig en ouderwets buurtcafé van.

Amsterdamse gezelligheid in Café Chris Scholten
Van de zomer stond het 40-jarige juileumfeest van Café Chris Scholten plaats. Foto: VTA

Inmiddels is Cynthia Scholten de uitbater van deze bruine kroeg. Cynthia is in het café als kind groot gebracht en heeft daar ook jarenlang gewerkt. Zij runt de kroeg op dezelfde wijze als haar vader.

In Café Chris Scholten kun je borrelen, een praatje maken of los gaan als er een zanger komt optreden. Je kunt er ook darten, biljarten, kaarten en de wedstrijden van Ajax worden er live uitgezonden.

40-jarige jubileum

Café Chris Scholten bestond afgelopen zomer 40 jaar en dat moest gevierd worden. De kroeg die al sinds jaar en dag een begrip is aan de Van Woustraat 104 in de Amsterdamse Pijp organiseerde een groot feest. Het werd een weerzien van oude bekenden, vrienden van het café, buurtbewoners en stamgasten, in combinatie met lekker eten, een hoop drank en optreden van Amsterdamse zangers.

Amsterdamse gezelligheid in Café Chris Scholten
40-jarige jubileumfeest Chris Scholten. Foto: VTA

Openingstijden

Het café is elke dag van 07:00 uur ‘s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts geopend en op vrijdag en zaterdag blijft de kroeg geopend tot 03:00 uur ’s nachts.

vrijetijdamsterdam.nl