Amsterdam Open Air blijft zich overtreffen
Amsterdam Open Air. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Open Air blijft zichzelf overtreffen

Het Amsterdam Open Air festival blijft zichzelf overstijgen. Het dance-event dat in 2011 voor de eerste keer plaatsvond en destijds een ééndaags festival was met zeven verschillende stages en voornamelijk bestond uit in Nederland woonachtige bezoekers is inmiddels uitgegroeid tot een tweedaags evenement met internationale allure.

Zaterdagmiddag op het centraal station in Amsterdam kon je al merken dat er een groot evenement op de korrel stond. Op het perron van metro 53 met als eindhalte Gaasperplas, dat vrijwel gelegen is naast het evenementen-terrein van Open Air, is het een drukte van jewelste met voornamelijk Duits en Engels sprekende ‘toeristen’ die creatief uitgedost op weg zijn naar Open Air.

Aangekomen op het terrein bij het Gaasperpark zien we een mengeling van mensen die zich opzichtig lijken te vermaken bij één van de vele muziekpodiums, de speciaal ingerichte Lipton T-Room, één van de vele eetstandjes of genieten van de andere creatieve bezigheden die Open Air met zich mee heeft gebracht. Bezoekers liggen ook heerlijk languit in het gras al kletsend en starend naar de Gaasperplas te kijken en een ander geniet van een massage die je er ook kunt krijgen.

Opvallend op het terrein is de opkomst van Afrikaans uitziende bezoekers die zich onder meer op de klankjes van Vunzige Deuntjes en de stand van ‘This is what Africa sounds like’ samen met de andere bezoekers in een relaxte sfeer uitstekend lijken te vermaken op het feestterrein.

In de avonduren draait er op de speciaal ingerichte ‘Open Air’ camping een muzikaal programma voor de bezoekers die blijven overnachten en gaat in het Amsterdamse nachtleven bij onder meer Club Air, onder de noemer ‘Open Air bij Night’ , het feest ook gewoon vrolijk verder.

De zondag, dag 2 van Open Air, is bij de meeste bezoekers wel aan te zien dat de zaterdag er toch wel in heeft gehakt en terwijl vele mensen op het terrein ’s middags de slaap nog uit de ogen aan het wrijven zijn gaan andere festivalgangers al weer flink te keer bij één van de vele podia en lijkt aan het einde van de middag het feest weer lekker los te komen.

Sommige bezoekers wordt het dan ook wat teveel en vertrekken ietwat verkerend in een andere dimensie het festival waar sommige ook nu gewoon weer vrolijk verder gaan met dansen en genieten van al het moois tijdens Open Air.

De echte diehards vinden we op zondagnacht terug in de Marktkantine en de Bitterzoet, de locaties waar onder meer een ‘Open Air’ nachtprogramma draait. In de Marktkantine is het keihard beuken met onder meer een draaiende Speedy J en bij de Bitterzoet gaan de heupen los op de klanken van Vunzige Deuntjes.

Het lijkt vanaf de zijkant gezien weer een mooie happening te zijn geweest en we kijken nu alweer uit naar waar Open Air het volgende jaar mee op de proppen zal komen. Maar nu eerst nog maar eens even lekker nagenieten…..

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Amsterdam Open Air eerste weekend juni weer in Gaasperpark