Top-5 ADE 2018 van Hidde Kross

De VJ is inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van de Electronic Dance Music en daarom vroegen wij Hidde Kross, mede-oprichter van Veejays.com en initiatiefnemer van dé VjAcademy een top-5 samen te stellen van de meest spraakmakende events tijdens ADE 2018.

Hieronder leest u wat de ADE 2018 smaakmakers volgens Hidde Kross zijn!

1 EboSuite (Beamlab) demotalk

Conference ADE Pro / ADE BeamLab

“De EboSuite demotalk van onze vrienden van Beamsystem. Daar kijk ik het meeste naar uit omdat daar ook echt mijn passie ligt. Het is echt hét onderdeel over ons VJ vak, en we helpen mee aan de visuals. Eboman is de gastdocent van dit event, en terecht. Hij is een legendarische videoperformer en maakt nu software om muziek en beeld samen te mixen. Dit is hét event over VJ-ing dus daar moeten we met Veejays.com natuurlijk bij zijn.”

Event link

Datum: 17 oktober 2018

Tijd: 20:00 uur – 20:30 uur

Locatie: De Brakke Grond (G2 Big Room) | Nes 45, Amsterdam

2 Power Rewired – presented by the City of Amsterdam

Conference ADE Pro / ADE Green

“Dit draait grotendeels over klimaatvriendelijke festivals. Daar zijn we met Veejays.com ook mee bezig en je zag het bijvoorbeeld bij Milkshake met het vegetarische eten dat is ook beter voor het milieu. En Lowlands is er ook goed mee bezig geweest. Wij steunen deze uitvindingen ook nadrukkelijk. We noemen die duurzame festivals ‘zero emission festivals’.”

Event link

Datum: 17 oktober 2018

Tijd: 13:15 uur – 14:45 uur

Locatie: DeLaMar Theater (D12 Panel Room) | Marnixstraat 402, Amsterdam

3 Studio XL: Lucas & Steve

Conference ADE Pro / ADE Sound Lab

“Lucas en Steve zijn vorig jaar doorgebroken en ze gaan het hebben over muziek produceren: super relevant in de EDM (Electronic Dance Music) natuurlijk. En ze hebben één van onze VJ’s in hun creatieve team opgenomen, daar zijn we super trots op. Samen rockte ze vorig jaar de ArenA en de Q- factory tijdens ADE. Echt super gaaf!”

Event link

Datum: 18 oktober 2018

Tijd: 15:00 uur – 15:45 uur

Locatie: De Brakke Grond (G2 Big Room) | Nes 45, Amsterdam

4 Noisey presents: Hip-Hop in The Netherlands – What’s Next?

Conference ADE Beats

“Als je 20 jaar terug zou zeggen dat HipHop onderdeel zou uitmaken van het Amsterdam Dance Event zou iedereen keihard lachen maar HipHop/Urban is veruit de snelst groeiende genre van de laatste paar jaar en maakt een prachtige ontwikkeling door. Niet alleen qua muziek maar echt als totale showbeleving. En commercieel gezien doet HipHop het ook echt sterk.”

Event link

Datum: 19 oktober 2018

Tijd: 13:00 uur – 13:45 uur

Locatie: Melkweg (M3 Panel Room) | Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam

5 So You Think You Can Sync!

19/10

Conference ADE Pro / ADE Dance & Brands

“De sync workshop raakt de kern van ons VJ vak, muziek en beeld tot één mooie show maken. Dat staat dan ook centraal tijdens So You Think You Can Sync! Er wordt ingegaan hoe je van video en muziek 1 geweldige live beleving maakt? Dat staat hier centraal! Maar, ik zou nog veel meer toffe events kunnen opnoemen hoor, maar ik mocht er van VTA maar vijf doorgeven en dan staan deze bij mij toch echt bovenaan. En voordat ik het vergeet ik wens iedereen een fantastische Amsterdam Dance Event toe”, laat Hidde Kross ten slotte enthousiast vooruit kijkend naar ADE 2018, aan ons weten.

Event link

Datum: 19 oktober 2018

Tijd: 13:00 uur – 13:45 uur

Locatie: DeLaMar Theater (D8 Panel Room) | Marnixstraat 402, Amsterdam

Door: Rik Verkaik

PS Een VJ boeken kunt u met een gerust hart via veejays.com doen!

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:Grote finale VJ Academy van Veejays.com in de Paradiso 

Lees ook: Enthousiaste en bevlogen VJ talenten van Veejays.com gestart met opleiding

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam