Wederom recordaantal bezoekers ADE
ADAM toren tijdens ADE 2018. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Wederom recordaantal bezoekers ADE

De 23 editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is ten einde. In totaal waren er meer dan 1000 evenementen, verspreid over bijna 200 locaties. Op de conferentie maakten dit jaar rond de 600 sprekers hun opwachting voor keynotes, workshops en masterclasses over een variëteit aan onderwerpen. ADE verwelkomde dit jaar voor het eerst meer dan 400.000 bezoekers, afkomstig uit meer dan 100 landen. Het nachtprogramma bestond uit 450 evenementen, gedurende de dag waren er ruim 600 evenementen op zowel conferentie als festivalgebied.

Van 17 tot en met 21 oktober werd onder andere ruim aandacht besteed 30 Jaar Dutch Dance, met onder meer de première van een driedelige VPRO-documentaire en de presentatie van een naslagwerk in boekvorm. Zuid-Korea was dit jaar het focusland waardoor veel werd stil gestaan bij de snelgroeiende Zuid-Koreaanse muziekscene. Op meerdere conferentie- en festivalonderdelen werd getoond van wat Zuid-Korea te bieden heeft.

Amsterdam Dance Event (ADE) is, behalve conferentie en festival, inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaagse culture manifestatie, met meer dan 2500 artiesten in alle clubs en concertzalen én een groeiend aantal artiesten die hun werk vertonen in het dagprogramma, met filmvertoningen, talks, audiovisuele installaties en crossovers met andere kunstdisciplines.

Gert van Veen ontving, na eerder Gary Smith, als tweede persoon in de geschiedenis, de Amsterdam Dance Event Lifetime Achievement Award voor zijn grote en cruciale bijdrage aan de dance scene, de stad en het ADE.

VTA ging van nachtclub naar nachtclub. Blik nog één keer terug met de videofragmentjes die we maakte.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook:

Dansende desperado flesjes in de Kromhouthal