Tentoonstelling To The Beat Of My Own Drum
ADE 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Tentoonstelling To The Beat Of My Own Drum

Van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 21 oktober presenteren New Dakota, Het Vijfde Seizoen en Gray Men in samenwerking met curator Mette Samkalden de tentoonstelling To The Beat of My Own Drum.

Dit tentoonstellingsproject combineert het audiovisuele werk van vijf kunstenaars die werken op het kruispunt van beeldende kunst, de muziekindustrie én het nachtleven.

Een Multi-zintuiglijke ervaring

De expositie die Samkalden organiseert, is een multi-zintuiglijke ervaring, gestimuleerd door licht, geluid en bewegende beelden. Een tentoonstelling die geen kennis van muziek of kunst vereist en waarin zogenaamde ‘high culture’ en ‘clubcultuur’ samenvloeien en laten zien hoe nauw verbonden de verschillende disciplines zijn. Niet alleen in de zichtbare werken, maar ook in de diepgaande programmering die wordt gerealiseerd in samenwerking met ADE en ISH.

Tussen de werken door, variërend van video’s tot interactieve installaties en van geluiden en lichtscènes tot schilderijen, organiseren ze openbare gesprekken, evenementen, uitvoeringen en staat er kunsteducatie op de programmering.

De kunstenaars tonen nieuw werk en aanpassingen van bestaande objecten

To The Beat Of My Own Drum presenteert werken van Boris Acket en Nick Verstand, Heleen Blanken, Jochem Esser, Anan Striker en Danielle Kwaaitaal. De kunstenaars tonen nieuw werk en aanpassingen van bestaande objecten.

Het event begint om elf uur ’s ochtends en de toegang bij Nieuw Dakota aan de Ms. Van Riemsdijkweg 41b in Amsterdam is gratis.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Daybreaker zorgt voor Kickstart Amsterdam Dance Event