Gert van Veen ontvangt Lifetime Achievement Award

Gert van Veen won woensdag tijdens ADE 2018 een Lifetime Achievement Award. De journalist, popmuzikant en manager kreeg de prijs voor zijn cruciale bijdrage aan de Nederlandse dancescene.

Een artikel in de Volkskrant was de doorbraak

Een artikel in de Volkskracht in 1988 waarna house doorbrak en zijn directeurschap van Studio 80 waardoor het Amsterdamse nachtleven internationaal toonaangevend was, waren enkele redenen waardoor Van Veen de Lifetime Achievement Award kreeg uitgereikt.

Naast de eerder aangekondigde focus op Zuid-Korea is er dit jaar in zowel het dag- als nachtprogramma ruim aandacht voor 30 Jaar Dutch Dance. Dit najaar is het precies 30 jaar geleden dat in Nederland de nieuwe muziekstroming aan zijn inmiddels rijke geschiedenis begon. Een driedelige documentaireserie over 30 jaar Dutch Dance gaat tijdens ADE in première.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) trapte woensdag 17 oktober traditioneel af met het openingsconcert -dit jaar met Colin Benders en het Metropole Orkest- en eindigt op zondag met onder meer de ADE Hangover, het gratis stadsfestival op de NDSM-werf. De organisatie verwacht voor de 23e editie ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

vrijetijdamsterdam.nl

Movie, video credits: Gert van Veen, Het Gesprek

Gerelateerd artikel:

Spielraum debuteerde glorieus tijdens eerste ADE