DJ Hardwell: Afscheid in stijl

DJ Hardwell nam donderdagavond in de Ziggo Dome afscheid in stijl. Althans, afscheid is misschien een groot woord maar feit is dat de DJ in ieder geval een rustperiode van een half jaar neemt. De DJ heeft last van de enorme werkdruk.

Het publiek in de Ziggo Dome genoot zichtbaar van het optreden van Hardwell die er samen met het Metropole Orkest een prachtige show van maakte, en enkele gouwe ouwe nummers van bekende DJ’s liet horen.

Hardwell liet aan het einde van de show weten terug te keren: “I’ll be back”, zo sprak hij aan het einde het publiek toe.

Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste en belangrijkste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, duurt nog tot en met zondag 21 oktober. De organisatie verwacht voor de 23e editie ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens de komende editie staan meerdere activiteiten op en rondom de conferentie in het teken van Zuid-Korea. “De Zuid-Koreaanse muziekscene groeit enorm snel, door technologische ontwikkelingen en door slimme crossovers met andere genres. Tijdens ADE zullen meerdere conferentie- en festivalonderdelen het beste laten zien van wat Zuid-Korea te bieden heeft,” aldus directeur Richard Zijlma.

Het ADE, een initiatief van Buma, is in de afgelopen jaren flink gegroeid; het evenement ontving in 2017 395.000 bezoekers, ruim 2500 artiesten en 550 sprekers in een recordaantal van 160 locaties.

Het ADE verwelkomt inmiddels bezoekers uit meer dan 90 landen tijdens het 5-daagse evenement gericht op elektronische muziekcultuur. De organisatie verwacht ook dit jaar verder te kunnen groeien in met name de dag- en vooravondactiviteiten, onder meer door de sterke verbindingen met culturele instanties en het toenemende aantal landen dat participeert in de vorm van landenpaviljoens.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel dat leuk is om te lezen gaat over de expositie van Rein Kooyman!