Daybreaker zorgt voor kickstart Amsterdam Dance Event 2018
ADE 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Daybreaker zorgt voor kickstart Amsterdam Dance Event 2018

“Zet nu een groot, dik kruis in je agenda op woensdag 17 oktober, van half zeven tot half negen ’s ochtends. Dan opent Daybreaker het jaarlijkse clubfestival in onze hoofdstad Amsterdam, het welbekende ADE.

Wat kan je verwachten: lekkere beats, vermakelijke acts, ontbijt en sapjes in overvloed en alles in een heerlijk thema: Lost in the Jungle. Dus trek je mooiste outfit aan en misschien komt jouw Tarzan onverwachts het feest binnen slingeren. Wij zijn erbij, jij bent erbij, en nog meer dan 400 andere vroege vogels zijn erbij. Wij gaan Amsterdam eens even laten zien wat een feestje is”, aldus de organisatie van het ADE feest Daybreaker AMS Jungle Party.

Daybreaker heeft de eer Amsterdam Dance Event 2018 te openen met het eerste feest. Het Amsterdam Dance Event (ADE), ’s werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, kondigt de tweede selectie artiesten aan. Onder hen bevinden zich Amelie Lens (BE), Axwell /\ Ingrosso (SE), Broederliefde (NL), CIFIKA (KR), Kiasmos (IS), Oliver Heldens (NL), Ricardo Villalobos (CL) en Sasha (GB).

Met nog zeven weken te gaan heeft het ADE, een initiatief van Buma, haar festivalprogramma bijna compleet. Van 17 tot en met 21 oktober verwacht de organisatie meer dan 2500 artiesten in een recordaantal van bijna 200 locaties, waarmee Amsterdam vijf vdagen lang het epicentrum is van de mondiale elektronische muziekindustrie.

Naast de eerder aangekondigde focus op Zuid-Korea is er dit jaar in zowel het dag- als nachtprogramma ruim aandacht voor 30 Jaar Dutch Dance. Dit najaar is het precies 30 jaar geleden dat in Nederland de nieuwe muziekstroming aan zijn inmiddels rijke geschiedenis begon. Een driedelige documentaireserie over 30 jaar Dutch Dance gaat tijdens ADE in première.

Het Amsterdam Dance Event (ADE) trapt woensdag 17 oktober traditioneel af met het openingsconcert -dit jaar met Colin Benders en het Metropole Orkest- en eindigt op zondag met onder meer de ADE Hangover, het gratis stadsfestival op de NDSM-werf. De organisatie verwacht voor de 23e editie ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Nieuwe editie Amsterdam Dance Event 2018 van 17 tot en met 21 oktober 2018 

Tentoonstelling To The Beat Of My Own drum