ADE 2018: Ontwikkelingen in de Chinese muziekindustrie
Chinezen en Nederlanders in debat in De Balie. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

ADE 2018: Ontwikkelingen in de Chinese muziekindustrie

Toonaangevende bedrijven uit de Chinese dance-muziek industrie kwamen vanmiddag bijeen tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) ‘House of China’. Er werd onder andere gepraat over een met ADE ontwikkelt platform om actuele ontwikkelingen, uitdagingen en kansen in de elektronische muziekindustrie van China te bespreken.

In drie panels werd er onder meer gesproken over het uitbreiden van de Chinese online fan base, Chinese streaming diensten en de wijze waarop de Chinese muziekindustrie echte stappen en ontwikkelingen kan doormaken. In de panels zaten onder andere Rosanna Janmaat van ID&T als één van de sprekers en verder vertegenwoordigers van de Chinese dance scene, zoals ISY, BHM en Mai Ai. Martin van der Velde was één van de moderators.

Het evenement is opgezet om de Chinese en internationale dance-muziekmarkten beter te verbinden en wordt in de Nederlandse hoofdstad gepresenteerd door (in alfabetische volgorde): BrotherHood Music, CMCM en Mai Ai. House of China is tijdens ADE het enige officiële Chinese congresevenement.

Na afloop presenteerde House of China “China Networking Event”. Van 16:00 uur tot 19:00 uur werd er onderling gesproken en zorgden Yang Bing, één van China’s toonaangevende veteraan-dj’s en vrouwelijke DJ BLUE uit Chengdu, wiens naam stijgt in de techno scene van China, voor de beats in de Balie.

vrijetijdamsterdam.nl