Amstelpark komend weekend decor van Festival TREK
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam, 08 juli – Het Amsterdamse Amstelpark verwelkomt van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli een nieuwe editie van foodfestival TREK.

Acht van Nederlands’ mooiste stadsparken vormen komende zomer het decor voor het zesde seizoen van Festival TREK. Het festival ging op 9 mei van start en duurt nog tot en met zondag 1 september 2019. Parken in Rotterdam, Nijmegen en Enschede zijn al aan de beurt geweest. Amsterdam is de eerstvolgende locatie waar TREK neer zal strijken. Parken in Maastricht, , Utrecht, Den Bosch en Den Haag staan na Amsterdam nog op het programma.

Gerechtjes met liefde bereid

Het Amstelpark wordt vanaf vrijdag omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod gerechtjes die met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens. Festival TREK staat tevens garant voor verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Het gratis toegankelijke festival is geschikt voor zowel jong als oud.

Mooie ontwikkelingen op veel gebieden

Het grootste rondreizende foodfestival van Nederland heeft het afgelopen jaar ruim 250.000 bezoekers mogen verwelkomen. Halverwege het jubileumjaar werd in Den Bosch de miljoenste bezoeker door de ‘BurgeRmeester van TREK’ feestelijk onthaald. De vele terugkerende fans worden elk seizoen verrast met nieuwe toevoegingen aan de Festival TREK formule:

• Zo wordt er bij de selectie van de foodtrucks rekening gehouden met de trends op het gebied van food. Komende editie is hier een stijgende lijn te zien in het aanbod vegan, vegetarische en biologische keukens;

• Is er dit jaar meer terrasgelegenheid aanwezig en komen er elk jaar specifieke bars bij, zoals een semi-overdekt wijnterras met meer dan 20 soorten wijn, een cocktailbar (met tevens een ruime keuze aan alcoholvrije drankjes) en nieuw dit jaar een Biergarten met een uitgebreid aanbod Speciaal Bier;

• Heeft het entertainmentteam vanaf dit jaar een doorlopend programma met verrassingselementen verspreid over het festivalterrein, op de verschillende podia en in het theater;

• Wordt het decor van de stadsparken elk jaar nog meer aangekleed om de kenmerkende Festival TREK sfeer verder uit te dragen.

Vanaf de lunch tot 23 uur vermaak

Bezoekers weten het festival, naast de lekkerste gerechtjes uit de mooiste mobiele keukens, ook te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment. Overdag worden zij op het terrein vermaakt door een theaterkaravaan en muzikaal- en kleinkunsttalent op de verschillende podia. De Vuurtorenbar is de plek waar men ’s avonds kan genieten van een Silent Disco, al dan niet gevolgd door de opzwepende klanken van de DJ.

Platenbus voor de kleintjes

Ook bij de Platenbus kunnen bezoekers met de voetjes van de vloer op de lekkerste hits van vroeger. Dagelijks is er rond 22:00 uur een vuurshow. De kleinste bezoekers van TREK vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop en met de oud Hollandse spelletjes. Ook zorgt een ritje in één van de oude kermisklassiekers, zoals elk jaar, weer voor het nodige plezier voor jong en oud.

Over Festival TREK

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas, waarna het bij iedere volgende bestelling af kan worden gegeven aan de bar voor een ‘nieuw’, schoon gespoeld, exemplaar. Er is geen statiegeld van toepassing op dit glaswerk. Zie voor meer informatie: www.festival-trek.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Hoe was festival TREK in 2018?

Festivals in Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting