Afgelopen weekend op Landgoed Velder

Afgelopen weekend op Landgoed Velder

De laatste van de 10.000 campingbezoekers van We Are Electric Weekender hebben de camping op het groene Landgoed Velder in Boxtel verlaten. De podia worden afgebroken en organisatoren Paaspop, Fourmation Entertainment en ID&T kijken tevreden terug: ruim 50.000 bezoekers genoten van de eerste lustrumeditie.

Een succesvolle editie, volgens publiek en media. In het Brabants Dagblad vatte recensent Willie Thijssen het als volgt samen: “We Are Electric zette zondagavond een uitroepteken achter de vijfde editie en is vertrokken voor een mooie toekomst.”

Spetterende afsluiting The Chemical Brothers

The Chemical Brothers stonden een week geleden nog op het roemruchte Glastonbury, waar ze een nieuwe show presenteerden, die ze bij We Are Electric nog eens lieten zien. Het was een spectaculaire afsluiting van het festival op de zondagavond. We Are Electric neemt met dergelijke internationale live acts een unieke plek in het Nederlandse festivallandschap in.

Gedenkwaardige openingsavond

Overigens was de afsluiting van de eerdere twee dagen niet minder spectaculair. Oscar and the Wolf en Disclusore (DJ Set) zorgden er zaterdag voor dat het publiek meer dan tevreden huiswaarts keerde, terwijl Nina Kraviz, Richie Hawtin en Eric Prydz vrijdag al garant stonden voor een gedenkwaardige openingsavond.

Uniek aanbod van elektronische (live-)muziek

We Are Electric staat garant voor een uniek aanbod van elektronische (live-)muziek op meerdere podia, op vrijdag en zaterdag tot 03.00 en op zondag tot 01.00 uur. Het festival neemt met die ruime tijden een unieke plaats in Nederland. Bovendien wordt de camping op het Landgoed Velder als één van de mooiste van Nederland betiteld.

Tweede keer op Landgoed Velder

We Are Electric werd het afgelopen weekend voor de tweede maal op het Landgoed georganiseerd. Eerdere edities vonden plaats in Eindhoven en Eersel. Het festival beleefde in 2015 de eerste editie en is ontwikkeld door Fourmation Entertainment en Paaspop tot een meerdaags muziekfestival dat zich voornamelijk richt op cross-over live acts.

Onlangs is de samenwerking met ID&T aangegaan, voornamelijk om het festival uit te laten groeien tot één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende festivals van Europa.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amstelpark komend weekend decor van Festival TREK