Zeven adembenemende locaties voor een optimale ADE beleving
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Vanaf 16 tot en met 20 oktober staat de hoofdstad in het teken van het Amsterdam Dance Event. In honderden Amsterdamse locaties worden ADE events georganiseerd. Vrije Tijd Amsterdam ging op onderzoek uit en selecteerde zeven adembenemende locaties voor een optimale ADE beleving.

De Koepelkerk

De Koepelkerk is een schitterende kerk uit de 17e eeuw. De Koepelkerk ligt in het centrum van Amsterdam. Donderdag vindt Mike Williams in Concert plaats, terwijl vrijdag Ofenbach Live deze mooie locatie zal overnemen.

Adres: Kattengat 1, 1012 SZ Amsterdam

Rijkspassage

De Rijkspassage blijft een bijzondere locatie. Tijdens ADE 2017 trad Underworld op in de fietstunnel onder het Rijksmuseum. Dit jaar vindt G-Star RAW RAVE onder het Rijksmuseum plaats. In de line-up Boys Noize, De Staat en Titia.

Adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Concertgebouw

Het Concertgebouw blijft een speciale plek in de hoofdstad. In één van de meest exclusieve concertzalen ter wereld vindt woensdag Weval (live) plaats. In de line-up sieren de namen van Weval Ambient en Melodic.

Adres: Concertgebouwplein 10, Amsterdam

Het HEM

Het Hem is een speciaal ogende locatie gelegen in Zaandam, op het randje met Amsterdam. De locatie is alleen door het water gescheiden van de hoofdstad. In deze bijzondere locatie worden bezoekers doorgaans vermaakt met kunst, verhalen en muziek. Donderdag, vrijdag en zaterdag vinden er speciale ADE events met livemuziek plaats.

Adres: Warmperserij 1, Zaandam

Kunstfort

Kunstfort bij Vijfhuizen is kunst, erfgoed en natuur in één. De locatie is in 1996 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Zaterdag presenteert Kunsfort Defence Club met Bogomir Doringer. Vanaf vier uur staat Kunstfort in het teken van Art, Music, Exhibition en Techno!

Adres: Fortwachter 1, Amsterdam

De Duif

Aan de Prinsengracht is kerkgebouw De Duif gelegen. Deze verborgen parel aan de Prinsengracht is door de Gemeente Amsterdam als officiële trouwlocatie betiteld. De For All Who Love Foundation van het Milkshake festival heeft mooie namen uit het Queer nachtleven weten te strikken.

Milkshake en de daaraan gelieerde For all who love Foundation (FAWL) organiseren op 17 oktober een programma in De Duif in Amsterdam. Er zijn twee talks en twee panels waarop de belangrijkste ‘queer voices’ van dit moment hun mening geven over de representatie van queers in de hedendaagse cultuur en het nachtleven.

Adres: Prinsengracht 756, 1017 LD Amsterdam

The Loft

The Loft is prachtig en bevindt zich op de 16e verdieping van de A’DAM toren. De ruimte heeft een warme uitstraling en heeft zes hoge ramen van circa 7 meter hoog, waar je prachtig over de stad uitkijkt. The Loft heeft een mooi ADE programma. In de A’DAM Toren doet Audio Obscura haar intrede met maar liefst zes toffe feesten.

Vrijdagavond wordt The Loft één maal afgestaan aan het befaamde Glitterbox, die er vanaf negen uur ’s avonds een bijzonder ADE feest organiseren.

Adres: Overhoeksplein 1, 1031 KS Amsterdam

Muziekgebouw aan ’t IJ

Het stijlvolle Muziekgebouw is een concertzaal aan ‘t IJ. Zij horen zeker in dit mooie rijtje thuis. In het Muziekgebouw aan ’t IJ worden vijf toffe ADE feesten georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Muziekartiesten Tim Hecker, Caterina Barbieri en Ruben Spini geven woensdag tijdens The Rest is Noise het startsein voor vier dagen muzikaal spektakel in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vanaf donderdag is het Audio Obscura dat de klok slaat in het muzikale gebouw aan ’t IJ. Zij werken samen met dj’s zoals Joris Voorn, Dimitri en Colin Benders. Deze en nog meer toffe artiesten zullen muzikale shows weggeven.

Adres: Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdam Dance Event 2019 – ADE

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam