The Web Amsterdam kijkt reikhalzend uit naar Amsterdam Dance Event 2019

The Web Amsterdam kijkt reikhalzend uit naar Amsterdam Dance Event 2019. De gay club die is gelegen aan de Sint Jacobsstraat in Amsterdam organiseert onder de ‘zwart/gele’ ADE paraplu van GDE We All Dance Together vijf dansevenementen. VTA blikte in samenwerking met de Gaykrant vooruit naar de ADE festiviteiten bij The Web Amsterdam. We stelden een aantal vragen aan de mannen van The Web.

Kun je iets meer vertellen over GDE We All Dance Together?

“ADE is een happening die natuurlijk het hart van elke dansliefhebber sneller doet kloppen. The Web is sinds 2017 een locatie waar de verschillende muziek labels zich met hun dj’s presenteren. Die sessies werden goed bezocht door een heel gemêleerd publiek waarvan velen nog nooit in een gay bar waren geweest, laat staan in een gay bar met een darkroom. Daardoor ontstaan er leuke gesprekken maar merk je ook dat er groepen zijn die daar moeite mee hebben.

Gaandeweg ontdekten wij dat vooral jongere gasten en dj’s vergeten zijn dat de internationale gayscene één van de grootste katalysatoren is geweest in het ontstaan en groot worden van de dancescene.

Met dit gegeven zijn Benjamin, Elliott en Steve gaan brainstormen en hebben in nauw overleg met ADE dit “festival” binnen het festival geproduceerd. Drie kleine Amsterdamse gay veneus die, net als in de beginjaren, (gay) muziek labels en dj’s een podium bieden om hun showcases aan het publiek te tonen.”

Zouden jullie de locatie The Web Amsterdam eens kunnen toelichten voor de mensen die er nog nooit zijn geweest?

“The Web bar is sinds 1986 één van de Amsterdamse gay bars met een darkroom, ontstaan in de beruchte jaren dat de Warmoesstraat in het weekend letterlijk zwart zag van stoere mannen in glimmend leren outfits. Beroemd voor de spannende feesten en het strenge deurbeleid. Stond je outfit of zelfs je geur de portier niet aan kwam je er niet in.

Maar daarnaast stond eigenaar Barry Hobbs en vooral zijn opvolger Ray Jones ook bekend om de sociale kant van The Web. Ray was bijvoorbeeld degene die ervoor zorgde dat The Web een plek was waar je met vrienden kon rouwen, praten, uithuilen maar ook lachen als er weer één van onze vrienden ten prooi was gevallen aan het HIV virus.

Toen wij dan ook in 2016 The Web overnamen van Ray wisten wij gelijk dat we dat sociale karakter weer meer moesten laten spreken. Daar waar onze andere bar, The Cuckoo’s Nest, juist de darkroom het karakter van de zaak bepaalt is dat in The Web veel meer de bar. De darkroom is er, is rete spannend maar de bar is het middelpunt.

Zonder al die geweldige gasten die The Web al weten te vinden kwijt te willen raken richten we ons ook nadrukkelijk op de “jongere” gays. De groep die met hun vrienden uit willen, ongeacht of die vrienden gay of niet gay, man of vrouw zijn. Vrienden die begrijpen waar ze zijn en niet raar op kijken als één van hen bedenkt dat hij een kijkje wil nemen in de darkroom. In die darkroom spreken we nog wel over “hij”, de darkroom is vooralsnog Men Only.”

Hoeveel en welke feesten worden er bij The Web Amsterdam georganiseerd?

“Tijdens ADE hebben we vier evenementen. Donderdag beginnen we met “GDE, we all dance together” waar we onze resident dj’s maar ook andere dj’s uit de gayscene zullen presenteren aan de bezoekers van ADE.

Vrijdag hebben we een label uit India “White Line” met een meer techno style. White Line heeft artiesten over de hele wereld en ondersteunt LGBTQ+ volop.

Zaterdag hebben we voor het derde jaar Mainframe, een Amerikaans label. Tijdens het eerste jaar nodigden ze Barbara Tucker uit die een geweldige performance gaf. Voor dit jaar hebben ze The Weather Girls, van “It’s Raining Men” en Terri B uitgenodigd. Samen met een aantal ander Amerikaanse dj’s belooft dit weer een bijzondere showcase te worden

En last but not least zullen Steve Malenka & friends op zondag met “Resurrection Paradise Express” de disco house uit de clubs van weleer doen herleven in The Web.”

Welke artiesten mogen we verwachten en wat is hun achtergrond?

“Tijden de ADE week presenteren wij +30 nationale en internationale artiesten. Mally Clark, Jakko B, Malefunktion, Sergio Cardoso zijn een greep uit onze eigen gay sterren! 18East, een techno-dj uit India, komt met meer internationale techno dj’s.

Daarnaast vinden wij het belangrijk om een aantal geweldige lady dj’s te presenteren, in de mainstream muziekindustrie zie je vaak dat ze onderbelicht worden. Zaterdag zullen wij dan ook een aantal ongelofelijk getalenteerde dames showen zoals Da Kidz, Sagia, Bayun en meer.

De dj’s die op zondag spelen zoals Tedd Paterson, Quentin Harris, Manny Wards & David Harness zijn legendes, die jongens hebben al decennialang over de hele wereld gespeeld. Uiteindelijk is dit maar een greep uit onze artiesten tijdens ADE, online kan men de laatste updates vinden.

En ten slotte hopen we natuurlijk veel mensen te mogen verwachten tijdens de komende ADE week bij The Web Amsterdam.”

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Café The Queen’s Head: ‘muziek en muzikaal talent zijn groot onderdeel van gay nachtleven in Amsterdam’

Lees ook: Gay bar Prik klaar voor GDE We All Dance Together

PS Volg ook ons blog over Amsterdam Dance Event 2019