Minister Van Engelshoven verzorgt officiële opening Amsterdam Dance Event 2019
Metropole orkest tijdens ADE 2018. Foto credits: Laura Jacobs Fotografie
Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opent op woensdag 16 oktober de 24e editie van Amsterdam Dance Event. Zij gaat in de vooravond in gesprek met een aantal makers van elektronische muziek en gaat aansluitend naar het openingsconcert van het Metropole Orkest met SOHN in de Melkweg. Daar geeft zij om 20.00 uur letterlijk het stokje over aan dirigent Hans Ek die aansluitend het openingsconcert aanvangt.

Metropole Orkest opent voor het vierde jaar op rij het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking. Ditmaal deelt ’s werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest.

De aftrap met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van het Amsterdam Dance Event. Na eerdere succesvolle samenwerkingen met Henrik Schwarz (2016), Jameszoo (2017) en Colin Benders (2018) gaat het Metropole Orkest de uitdaging aan opnieuw een ander spectrum van de elektronische muziek te verkennen. Er is de laatste jaren steeds meer livemuziek te vinden in het ADE festival en conferentieprogramma, de samenwerking met SOHN voor het openingsconcert ligt in het verlengde daarvan.

Over ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en ’s werelds grootste clubfestival. Tijdens ADE is Amsterdam vijf dagen lang het centrum van de mondiale elektronische muziekscene en daarmee een broedplaats voor culturele en technologische innovatie.

ADE 2019 vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2019 en verwelkomt naar verwachting meer dan 400.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

Over SOHN

SOHN maakt downtempo, zwoele elektronica en klinkt een beetje als de verstilde beats van James Blake of het solowerk van Thom Yorke van Radiohead. In 2012 debuteerde hij met ‘The Wheel’, een stotterend, ingehouden nummer dat voortgestuwd door zijn falsetto stem door merg en been ging. Dit volgde hij op met debuutalbum ‘Tremors’ (2014), en ‘Rennen’ (2017). Al twee keer eerder gaf SOHN een uitmuntende live show in een uitverkochte Melkweg.

Over het Metropole Orkest

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Het MO deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Pat Metheny, Brian Eno, Herbie Hancock, The Basement Jaxx en Bono. Het orkest speelt ook met hedendaagse talenten als Caro Emerald, Robert Glasper, Within Temptation, Woodkid, The Opposites en Gregory Porter. Samen met de jonge Britse chef-dirigent Jules Buckley, zoekt het MO de randen op van de hedendaagse symfonische pop en jazz.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog -> Amsterdam Dance Event 2019