Een primeur tijdens het Amsterdam Dance Event 2019!

Een primeur tijdens het Amsterdam Dance Event 2019! Het grootste clubfestival voor elektronische muziek kent een programma dat zich specifiek richt op de LHBTQIA scene. Tijdens ‘GDE We All Dance Together’ worden er verspreid over vier gay clubs in de hoofdstad maar liefst negentien dance-events georganiseerd.

Het ‘zwart/gele’ dance programma wordt verdeeld over Prik Amsterdam, The Web, Café The Queens Head en Club Yolo. “We programmeren nu 3 jaar bij The Web en het wordt ons tweede jaar bij Club Yolo. Uiteindelijk hebben we vier toffe LHBTI+ locaties in Amsterdam weten te selecteren. Er zijn tijdens ADE veel regels en voorschriften van de Gemeente Amsterdam en het is vaak moeilijk om de officiële licentie voor bars en clubs te krijgen. We zijn uiteindelijk blij dat we een mooi programma hebben kunnen samenstellen. We kijken er ontzettend naar uit”, aldus dj’s Benjamin Aillery en Elliot Matos, twee van de drijvende krachten achter ‘GDE We All Dance Together’.

LHBTQIA primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019

LHBTQIA primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019

Toffe feesten en dito showcases

“We presenteren een op de Amsterdamse LGBTQ scene gebaseerde line-up waar alle genders welkom zijn. Er worden toffe feesten en dito showcases georganiseerd. De resident dj’s van de Amsterdamse nachtclubs zijn leidend. Zij worden aangevuld met internationale dj’s van topniveau. Zo zullen The Weather Girls (It’s Raining Men), Ultra Nate, dj Pierre en Tedd Paterson aanwezig zijn”, vertelt Benjamin Aillery enthousiast vooruitkijkend naar ADE 2019.

LHBTQIA primeur tijdens Amsterdam Dance Event 2019

Ruim 70 aanwezige artiesten

Benjamin vervolgt: “Er vinden ook live optredens plaats met de introductie van een nieuwe ‘sound’ en er is een combinatie van klassieke muziek en elektronica. Zo brengt muziekartiest Lavinia Meijer een eerbetoon aan Philip Glass. In totaal zullen er ruim 70 artiesten optreden en aanwezig zijn op de conferentie. Iedereen kijkt er naar uit en heeft er zin in.”

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd blog:

Amsterdam Dance Event 2019