Keynote speech Armin van Buuren: My China tijdens House of China
Fotograaf Sander Reneman

Armin van Buuren verzorgt tijdens House of China een keynote speech onder de titel Armin van Buuren: My China. Op woensdag 16 oktober, tussen 15.15 tot 16.00 uur, praat hij in De Balie over zijn ervaringen met China. Armin van Buuren was in 2016 de eerste DJ ter wereld met een soloshow in China. Onlangs werd aangekondigd dat Armin voor de tweede keer op rij een optreden verzorgt op ISY Music Festival dat rond de jaarwisseling plaatsvindt in Sanya op het eiland Hainan.

Tijdens de keynote probeert Armin antwoorden te geven op uiteenlopende vragen over China. Wat ziet hij daar recent gebeuren en wat maakt een show anders dan in bijvoorbeeld Europa of Amerika. Heeft het invloed op zijn werkwijze en komt de muzieksmaak van zijn Chinese fans overeen met die van fans in andere landen? Wat is de betekenis van China voor de artiest Armin van Buuren?

Naast zijn eigen persoonlijke ervaringen, laat de Leidense DJ zijn licht ook schijnen over de Chinese muziekscene in het algemeen. Wat heeft het land nu nodig volgens hem en hoe is de ontwikkeling in de afgelopen jaren. Is dat zichtbaar voor hem, sinds zijn eerste optreden in China dat in 2016 plaats vond als onderdeel van zijn Only Embrace-tour. Ziet hij ook opkomend talent onder de Chinese DJ’s?

ADE House of China

House of China werkt met partners uit de Chinese dance muziek industrie die samen de ontwikkelingen op het gebied van elektronische muziek uit de doeken doen. De tweede editie van House of China tijdens ADE is substantieel groter dan bij de primeur in 2018. Het aantal partners is gegroeid van drie naar vijf. Ook zullen beide zalen van De Balie voor het programma worden gebruikt.

House of China is het enige officieel aan China gerelateerde onderdeel van ADE Conference en ADE Pro. China is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vast onderdeel van ADE. In 2016 was het land een zogenaamd focusland. Vanaf toen wisten de Chinese dance bedrijven Amsterdam te vinden.

In 2018 werd House of China een officieel onderdeel van ADE. Het programma werd vorig jaar gepresenteerd door BHM (Creamfields China), CMCM (ISY Festival) en Mai Ai Culture Communications (INTRO- & Holofestival). Dit jaar verwelkomt House of China twee nieuwe partners. Ook FEVER NetEase (Elrow China & Point Blank China) en Vision and Colour Festival zijn nu partner in House of China. Met deze vijf partners is House of China in staat om nog dieper in te gaan op de Chinese elektronische muziekscene.

Over ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is wereldwijd hét toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie. De 24e editie van de conferentie en het festival vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2019. Voor tickets, meer informatie over ADE een volledig overzicht van alle tot dusver aangekondigde artiesten en sprekers: a-d-e.nl
Amsterdam Dance Event (ADE) wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Amsterdam Dance Event / ADE 2019

House of China keert terug op het Amsterdam Dance Event

Vrije Tijd Amsterdam agenda – House of China

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam