House of China keert terug op Amsterdam Dance Event
Foto credits: Martin van de Velde

Woensdag 16 oktober staat De Balie in Amsterdam in het teken van House of China, als onderdeel van Amsterdam Dance Event (ADE). Deze tweede editie is substantieel groter dan bij de primeur in 2018, aangezien nu vijf prominente Chinese partners de handen ineen hebben geslagen. House of China en ADE hebben dat zojuist bekend gemaakt op een gezamenlijke persconferentie op de Nederlandse ambassade in Beijing. Namens de ambassade sprak Bart Hofstede, hoofd Pers & Cultuur, evenals Mariana Sanchotene, directeur van Amsterdam Dance Event.

House of China is het enige officieel aan China gerelateerde onderdeel van ADE Conference en ADE Pro. In 2018 vormden BrotherHood Music, CMCM en Mai Ai de eerste samenwerkende partners. Dit jaar hebben Fever NetEase en Vision & Colour (VAC) zich bij dit trio aangesloten. Met deze vijf partners is House of China in staat om nog dieper in te gaan op de laatste ontwikkelingen en uitdagingen in de Chinese elektronische muziekscene.

Programma

Aan de hand van zeven paneldiscussies en andere programma-onderdelen focust House of China op de meest recente trends in de elektronische muziek. De Chinese dance scene wordt onderzocht, niet alleen door naar festivals, marketing en streaming diensten te kijken, maar er wordt ook een blik op de Chinese club scene geworpen.

Zowel de ‘underground’ als ‘mainstream’ clubcultuur heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende creatieve bedrijfstak, Deze oefent een aantrekkingskracht uit op inmiddels duizenden fans en top DJ’s van over de gehele wereld. Innovatie is een sleutelwoord voor zowel clubs als festivals.

De Chinese dance music-bedrijven zijn succesvol in onder meer storytelling en hologrammen, maar manifesteren zich ook op het gebied van strategische e-commerce partnerships en nemen het voortouw bij computerspellen.

Het totale programma van House of China omvat een zakelijke conferentie, paneldiscussies, een persconferentie, diverse randactiviteiten en een afsluitende borrel.

ADE House of China

China is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vast onderdeel van ADE. In 2016 een zogenaamd focusland en vanaf toen wisten de Chinese bedrijven Amsterdam te vinden. Onder de naam ‘Bridging the Wall’ werd in 2017 het voortouw genomen door Mai Ai uit Beijing met een meerdaags programma. In 2018 werd House of China een officieel onderdeel van ADE. In het eendaagse programma was uiteraard een plek voor Mai Ai, maar ook BHM sloot zich aan. BHM heeft onder meer Creamfields naar China gebracht. De derde partner was CMCM, dat aan de basis staat van onder meer ISY Music Festival op Sanya. Fever NetEase en VAC hebben zich onlangs aangesloten als vierde en vijfde partner.

Over ADE

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is wereldwijd hét toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie. De 24e editie van de conferentie en het festival vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2019. Voor tickets, meer informatie over ADE een volledig overzicht van alle tot dusver aangekondigde artiesten en sprekers: a-d-e.nl

Amsterdam Dance Event (ADE) wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.

Founding Partner: Buma

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Keynote speech Armin van Buuren: My China tijdens House of China

Amsterdam Dance Event – ADE 2019