Gay bar Prik Amsterdam klaar voor GDE We All Dance Together
Credits: Prik Amsterdam

Homobar Prik Amsterdam doet volop mee tijdens ADE 2019. De populaire gay bar die is gelegen in de Spuistraat herbergt tijdens de ‘zwart/gele’ dance vijfdaagse maar liefst zes dance-events. De feesten bij Prik zijn onderdeel van een nieuw ADE-initiatief: ‘GDE We All Dance Together’.

Vrije Tijd Amsterdam blikte in samenwerking met de Gaykrant vooruit naar de dansmarathon bij Prik en stelde een aantal vragen aan eigenaren Jelger Bakker en Gerson Van Eck.

Kunnen jullie iets meer vertellen over GDE We All Dance Together?

“Zodra wij van dit initiatief hoorden, hebben wij direct Benjamin Aillery benaderd voor een samenwerking. We vinden het namelijk een geweldig initiatief om ADE een roze tintje te geven. Enerzijds om gay DJ’s een breder podium te geven in de dance scene en anderzijds om het internationale dancepubliek in de breedste zin van het woord kennis te laten maken met een aantal van de meest toonaangevende gayzaken in Amsterdam. Muziek heeft altijd mensen samengebracht en tijdens deze editie van GDE gebeurt dat zeker!”

Zouden jullie de locatie Prik Amsterdam eens kunnen toelichten aan de mensen die er nog nooit zijn geweest?

“Prik opende in 2006 de deuren en is uitgegroeid tot een begrip in ‘gay Amsterdam’. Onze missie is al vanaf het begin dat we een laagdrempelige plek willen zijn voor een zo divers mogelijk publiek met een hoog kwalitatief aanbod in drankjes, hapjes en service.

Het lukt ons al dertien jaar om een unieke plek en een huiskamer te zijn voor een heel breed publiek, dat bestaat uit een perfecte mix tussen jong en oud, Amsterdammers, expats en bezoekers van wat voor seksuele voorkeur dan ook.

Ons barpersoneel zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Onze zeer roze inrichting is door de weeks opgezet als een relaxte lounge bar en in het weekend gaan de meubels aan de kant en verandert Prik is een danscafé met elke vrijdag en zaterdag dj’s achter de draaitafels.

Muziek speelt altijd een grote rol bij Prik en ook daarin zijn we qua stijl breed georiënteerd. Ook tijdens GDE zullen allerlei stijlen voorbij komen.”

Hoeveel en welke feesten worden er bij Prik Amsterdam georganiseerd?

“We hebben zes verschillende feesten tijdens ADE, van woensdag tot met zondag! Met gay dj’s op woensdag voor de opening van GDE. Vijf van de grootste muziekfestivals zullen op donderdag presenteren wat ze doen. Vrijdag hebben we Women of House, Sound of Blackness op zaterdag en een Ibiza feest op zondag.

Op vrijdag beginnen we de avond trouwens met “Demo-Drop”. Dit is in samenwerking met muzieklabel ‘Judas Rec.’, waar artiesten kunnen komen om een demo te geven voor een mogelijke release op dit internationale muzieklabel.”

Welke artiesten mogen we verwachten en wat is hun achtergrond?

“We hebben ongeveer 35 artiesten, van over de hele wereld! Onze resident DJ’s en anderen van de beste gay dj’s, zoals Kaston, Stefan Philippe, Veering, Sergio Tee, Devotion, Nicky Drummond, Benjamin, Gino Lightner en DiVine.

Donderdag zijn we erg blij dat we CeCe Rogers uit Amerika, één van de belangrijkste zangers in de elektronische muziekindustrie, in de showcase zullen hebben! Hij is één van de favoriete zangers van James Brown en werkt samen met dj’s zoals wereldster David Guetta. Dat hij bij ons zal optreden is echt geweldig!

We geven ook een hele speciale showcase met alleen maar vrouwelijke artiesten zoals Bruna, First Lady, Mercedes, Mono Laiza en The Mdlz.

Op zaterdag zullen we met Black Afro-Amerikaanse en Europese dj’s diversiteit omarmen en vieren, met Gerald Henderson, the love team en meer! Zondag is het tijd voor onze Ibiza showcase met Luis Del Villar uit Spanie en Yves Eaux .

Zij zullen deze editie van ADE afsluiten met een zeer relaxte en ontspannen sfeer. We kijken enorm naar ADE uit en kunnen eigenlijk niet wachten tot we gaan beginnen”, laten Jelger Bakker en Gerson van Eck ten slotte enthousiast vooruitkijkend naar ADE weten.

Interview door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: The Web Amsterdam kijkt reikhalzend uit naar Amsterdam Dance Event 2019

Lees ook: Café The Queen’s Head: ‘muziek en muzikaal talent zijn groot onderdeel van gay nachtleven in Amsterdam’

Volg ook ons speciale blog over het Amsterdam Dance Event 2019