Café The Queen’s Head: ‘muziek en muzikaal talent zijn groot onderdeel van gay nachtleven in Amsterdam’
Coby van de bekende wekelijkse Bingo bij The Queens Head. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

“Cafe the Queen’s Head doet dit jaar voor het eerst mee aan ADE, omdat we graag willen laten zien dat muziek en muzikaal talent een groot onderdeel zijn van het gay nachtleven in Amsterdam”, vertelt dj en Queen’s Head medewerker Jakko ter Borg.

VTA blikte met de Gaykrant vooruit naar het GDE We all dance together event tijdens ADE bij The Queens Head en deed dat aan de hand van een interview met Jacco ter Borg en GDE initiatiefnemer Benjamin Aillery.

“Café the Queen’s Head is één van de oudste gay bars van Amsterdam aan de rand van het red light district. We zijn beroemd geworden door onze wekelijkse drag bingo op dinsdag, maar hebben ook in het weekend veel speciale events m.b.t. muziek en performances. Zo komen er elk weekend dj’s draaien en organiseren we tijdens iedere Koningsdag en Pride Amsterdam een groot straatfeest op de Zeedijk.

Ook vieren we 9 November het tweejarig bestaan van onze drag show extraordinaire: ‘Queens in Queens’. Deze maandelijkse ‘drag night’ is enorm populair en geeft bekend en nieuw drag talent een podium”, vertelt Jakko ter Borg namens Café The Queen’s Head.

Jacco vervolgt: “Cafe the Queen’s Head doet dit jaar voor het eerst mee aan ADE als onderdeel van GDE (Gay Dance Event), omdat we graag willen laten zien dat muziek en muzikaal talent een groot onderdeel zijn van het gay nachtleven is in Amsterdam. We willen de gay scene zichtbaar maken en laten zien dat het gay nachtleven in Amsterdam superleuk is, niet alleen voor mensen die zelf gay zijn, maar voor alle mensen die open minded zijn.”

Benjamin Aillery: “We hebben tijdens ADE van woensdag tot en met zaterdag toffe events die bij de Queens Head zullen plaatsvinden. Op woensdag de GDE kickoff ‘We all dance together’ met Ashley Gauthier (CA), Elliott Matos (US), Jeffrey Cheng (US), DJ Lady Deep (NL), Manny Ward (US) en Ultra Naté (US).

Donderdag verzorgt de Zweedse DJ en MC Terri B (SWE) met het label Carillo Music een geweldige avond samen met OLWIK (SWE), Styv.V & Yannou (Switzerland), Johan Cederblad (SWE), Andre Exx / Troitski, Eric Redd, The Weathergirls (US), bekend van de gay klassieker ‘It’s raining men’, Rod Carillo (SWE), Earth n Days (SK), Tommy Capretto (SWE), Jakko ter Borg (NL) en Norwood (US).

Vrijdag gaan tijdens ‘Local Heroes of House’ de lokale talenten die in Amsterdam en daarbuiten hun sporen hebben verdiend in actie komen. Dat zijn onder andere Gian Battista (Club Church, Tropicali, Escape) en Queens Head resident DJ Bo Monde (Lifeball, Church, the Web). Op deze club avond ervaar je tijdens een showcase de beste muziek van de Amsterdamse gay scene.

Zaterdag sluiten we bij Queens Head het ADE programma af met Happy Landings, een feest in airline thema, waarbij het draait om club classics en dance hits van de jaren 80 en 90 met een moderne twist. Op deze avond nemen Jakko ter Borg (HIM, Backdoor, Milkshake, Church) en Bo Monde je mee op een muzikale reis langs alle klassiekers die we kennen uit de clubs. Monique de la Fressange verzorgt de entertainment”, aldus Benjamin Aillery.

Interview door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: The Web Amsterdam kijkt reikhalzend uit naar Amsterdam Dance Event 2019

Lees ook: Gay bar Prik klaar voor GDE We all dance Together

PS Volg ook ons speciale Amsterdam Dance Event 2019 blog