AWAKENINGS MARATHON VAN START GEGAAN

De Awakenings marathon is van start gegaan. Woensdagnacht vond de Figure Night van Awakenings plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. De line-up bestond onder meer uit Len Faki, Jeff Mills Kink aka Cyrillic (live), Lady Starlight (live), Regal, Robert Hood (live) en Roman Poncet.

Tijdens het jaar van het 20-jarig jubileum breidt het immens populaire Awakenings verder uit tijdens Amsterdam Dance Event (ADE), 18 tot en met 22 oktober 2017. Net als afgelopen jaar zijn er vijf avonden Awakenings geprogrammeerd in de Gashouder, op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. Nieuw zijn twee dagprogramma’s, op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober. Awakenings is een vaste waarde van ADE, met dik uitverkochte evenementen en de vetste line ups op het gebied van techno, met al zijn diversiteit.

Donderdag

Donderdag 19 oktober, vanaf 22.00 uur is geprogrammeerd voor Drumcode, het label van Adam Beyer, die Dense & Pika, Ilario Alicante, Marco Faraone, Monika Kruse, Pig & Dan meebrengt, en zelf achter de draaitafels plaats neemt.

Vrijdag

Bij de Paas-editie van Awakenings, eerder dit jaar, kende het dagprogramma een succesvol begin. Organisator Monumental Productions biedt ook tijdens ADE een tweetal dagsessies, geheel in Awakenings-lijn met grote namen. Paul Kalkbrenner komt op vrijdag 20 oktober, tussen 16.00 en 22.00 uur terug in de Gashouder met een exclusieve ADE show, genaamd Back to the Future. Hierin brengt hij remixes en mashups van technoclassics, waar de DJ zelf mee opgroeide. Joris Voorn verzorgt vrijdagavond vanaf 23.00 uur, samen met Sven Vath, Kolsch, Nastia en Slam voor Joris Voorn & Friends.

Zaterdag

Op zaterdag 21 oktober, tussen 12.00 en 22.00 uur vindt Awakenings by Day plaats. Hier maken Bart Skils & Paul Ritch, Dimitri, Dj Rush, Danny Tanaglia & Nicole Moudaber, Paula Temple en Sam Paganini hun opwachting. Joseph Capriati is de gastheer van zaterdag 21 oktober, vanaf 23.30 uur met onder anderen Shlomo, Dubfire, Wighnomy Bros en een bijzondere gast die later bekend gemaakt wordt.

Zondag

De laatste Awakenings-nacht brengt een primeur. Zondag 22 oktober, vanaf 22.00 uur, presenteert Ben Klock met zijn Klockworks zijn nieuwe concept Photon. Dat doet hij samen met Dax J, Etapp Kyle, Marcel Dettmann, Phase live en Rodhad

vrijetijdamsterdam.nl 

Video: Barry Assink