AMF presenteert een line up als nooit tevoren
Foto credits: AMF

Op zaterdag 19 oktober staat de crème de la crème van de wereldwijde DJ-top in de Johan Cruijff ArenA, tijdens AMF 2019. Onder meer David Guetta, Armin van Buuren en Tiësto hebben hun komst naar AMF toegezegd. Daarnaast combineren de Australische Timmy Trumpet en het Nederlandse duo W&W hun talenten in het bekende AMF concept Two Is One. De twee acts slaan de handen ineen voor een uniek B2B-optreden.

AMF is een concept van ALDA en is de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde van het Amsterdam Dance Event. Met ruim 40.000 bezoekers is het tevens het grootste indoor dance feest van Nederland en het best bezochte evenement tijdens ADE. Bovendien wordt al tien jaar lang de nummer 1 DJ van DJ’s Mag Top 100 DJs bekend gemaakt tijdens AMF, door middel van een spectaculaire show. Grote namen als Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en de laatste jaren Martin Garrix ontvingen de prijs.

Uit Zweden maakt Alesso de reis naar Amsterdam. De DJ brengt progressive house naar de Johan Cruijff ArenA. Overigens staat hij ook als producer zijn mannetje, gezien het grote aantal hits dat hij als zodanig afleverde.

Armin van Buuren mag zich de onbetwiste koning van de trance noemen. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds de artiest die het vaakst de eerste plek in de DJ’s Mag Top 100 DJs bezette. Sinds 2004 staat hij onafgebroken in de Top 4, terwijl hij in vijf keer de toppositie voor zijn rekening nam.

De Franse EDM superster David Guetta is op 19 oktober van de partij. Hij stond in 2011 bovenaan de DJ’s Mag Top 100 DJs, maar maakt al vele jaren deel uit van de Top 10. Wereldwijd verkocht hij meer dan negen miljoen albums en dertig miljoen singles.

Voor Don Diablo betekent AMF zowat een thuiswedstrijd. De future house pionier groeide op in Amsterdam. In de afgelopen jaren heeft hij op mondiaal niveau hard aan de weg getimmerd is hij uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde artiesten.

De Britse sensatie Jonas Blue komt eveneens naar de Johan Cruijff ArenA. Hij behaalde meer dan 7,5 miljard streams en verkocht inmiddels meer dan 40 miljoen singles. In 2019 was hij genomineerd voor 5 BRIT Awards.

Tiësto maakt na enkele jaren afwezigheid ook weer zijn opwachting op AMF. De Nederlandse Grammy Award-winnaar mag met recht een wereldwijde dance icoon worden genoemd. Hij is eveneens een vaste waarde in DJ’s Mag Top 100 DJs en heeft drie keer nummer 1 achter zijn naam staan.

Een speciale plek op het affiche is bestemd voor Coone, de hardstyle DJ met de hoogste positie in DJ’s Mag Top 100 DJs. Zijn populariteit is nog steeds groeiende en niet alleen onder de hardstyle supporters.

Enkele jaren geleden introduceerde ALDA het concept Two Is One, waarbij wereldsterren uit de dance voor de gelegenheid aan elkaar worden gekoppeld om een uniek B2B-optreden te verzorgen. Ditmaal zijn de Australiër Timmy Trumpet en het Nederlandse duo W&W daarvoor aangetrokken. Deze première bij AMF is tevens de aftrap voor meerdere toekomstige Two Is One optredens wereldwijd.

De support acts worden verzorgd door het aanstormende Nederlands talent Mike Williams, bijgestaan door ZAWDI MC.

AMF vindt plaats op zaterdag 19 oktober, vanaf 21.00 uur, in de Johan Cruijf ArenA. (De laatste) Kaarten zijn verkrijgbaar via https://amf-festival.com/tickets

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd blog:

ADE 2019 – Amsterdam Dance Event

VTA AGENDA AMF 2019