ADE 2019: Muziekpodcast 'De Machine' van muziekplatform ‘3VOOR12’ bij VondelCS
VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VondelCS kijkt alweer reikhalzend uit naar ADE 2019. In het open publiekshuis waar innovatie en talentontwikkeling op het gebied van media, kunst en cultuur centraal staan, vindt donderdag 17 oktober een speciale ADE versie van Podcast & Chill plaats.

Tijdens ‘ADE x De Machine’ kunnen dance-liefhebbers een live podcast sessie bijwonen over de wereld van de dance-industrie met de 3VOOR12 muziekpodcast ‘De Machine‘. Vrije Tijd Amsterdam blikte alvast vooruit met de organisatie van de Podcast & Chill avonden bij VondelCS in het Vondelpark.

Toffe podcastmakers en een knipoog naar Netflix & Chill

“In het souterrain van VondelCS hebben we een podcaststudio die zowel professioneel als erg laagdrempelig is. De meest toffe podcastmakers komen hierdoor dagelijks bij VondelCS over de vloer, zoals de Cineville podcast, de Eeuw van de Amateur, de Jortcast, Dipsaus en nog veel meer.

Het idee om live podcastopnames met publiek te organiseren is daaruit voortgevloeid en meerdere malen een succes gebleken. ‘Podcast & Chill’ is uiteraard een knipoog naar het ‘Netflix & Chill’ en is bedacht door Julia van Alem en Steven Driehuis, oud VondelCS-ers.”

Krachtenbundeling ADE, 3VOOR12 én VondelCS

“De aankomende editie is een leuke samenwerking tussen ADE, Podcast & Chill en wij natuurlijk, VondelCS. De organisatie van ‘De Machine’ was meteen enthousiast toen we ze benaderden.

3VOOR12 is het muziekplatform van de VPRO. Hier krijgt talent een podium en er is ook veel ruimte voor de alternatieve scene. Omdat wij als media LAB ook graag een podium geven aan talent, juichen we wat 3VOOR12 doet natuurlijk ontzettend toe.”

Intrede ADE en writerscamp

“Sinds dit jaar zit het kantoor van ADE letterlijk tegenover het kantoor van VondelCS, dus we zien elkaar vaak in de gangen van ons mooie pand. Tijdens ADE hosten we behalve een speciale ADE Podcast & Chill editie ook een writerscamp. De deadline voor het aanmelden voor het writerscamp is helaas al verstreken, maar tijdens ADE gonst het hier dus ook van de creativiteit.”

Gezellige sfeer, hapje en drankje

“Verwacht alle Podcast & Chill elementen; dus een gezellige sfeer en een hapje & drankje. Deze podcastsessie is natuurlijk wel echt voor de elektronische muziekliefhebber. Daardoor hebben we speciaal gekozen voor de muziekpodcast ‘de Machine’.

Meester-uitrollers van de Nederlandse dancewereld

“Te gast zijn Lex Hes en Essam Jansen van E&A Events. Zij zijn de meester-uitrollers van de Nederlandse dancewereld en bekend geworden met het concept Don’t Let Daddy Know, dat inmiddels wereldwijd wordt georganiseerd, van Polen tot India tot Myanmar.

Dat klinkt al als een hele uitdaging, maar wat denk je hiervan: hun Kingsday en TikTak evenementen vinden op de meest onmogelijke dagen – Koningsdag en Oud & Nieuw – plaats in vijf steden in Nederland, met grotendeels dezelfde line-up.

Hoe ziet in hemelsnaam die operatie eruit, en waarom doen ze dit überhaupt? Dit zijn maar een paar voorbeelden van onderwerpen die tijdens deze Podcast & Chill behandeld worden.”

Podcastsessie bijwonen

“Kaartjes voor Podcast & Chill zijn € 7,50 en dat is inclusief een hapje en een drankje”, aldus de organisatie van deze bijzondere ADE podcast avond.

Interview door:

ADE 2019: Muziekpodcast 'De Machine' van muziekplatform ‘3VOOR12’ bij VondelCS

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg onze berichten over ADE 2019 via ons speciale Amsterdam Dance Event 2019 blog!

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam