ADE 2017: Foam in oktober ook in het teken van Amsterdam Dance Event
Fotografiemuseum Foam. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Foam in oktober ook in het teken van ADE

Bij Foam ontkom je in oktober ook niet aan de ADE ‘gekte’. Het fotografiemuseum Foam is onderdeel van de Foam ADE Playground en stimuleert dit jaar kruisbestuiving tussen diverse kunstdisciplines en heeft daarom kunstenaar Jean-Vincent Simonet uitgenodigd om de relatie tussen visuals en muziek te onderzoeken voor Foam X ADE Playground. Het werk van Simonets wordt gekenmerkt door een theatrale, kleurrijke en experimentele stijl waarin analoge fotografie gecombineerd wordt met digitale technieken, collages en montages.

Foam stond ook aan de basis van een samenwerking tussen Simonet en opkomende DJ Trippin Jaguar. Beide artiesten bevragen continu de definitie van waarheid, benaderd vanuit verschillende dimensies. Het resultaat is onder meer een levensgrote installatie waarop Simonets psychedelische beeldtaal geprojecteerd wordt. Door de vermenging met Trippin Jaguars spirituele geluid ontstaat er volgens Foam een wonderbaarlijke ervaring.

Tijdens ADE 2017, van 18 tot en met 22 oktober, presenteert Foam het werk van deze jonge kunstenaars op twee locaties in de stad:

18 oktober – X BANK

Simonets elektronische en mysterieuze beeldtaal is gecombineerd met Trippin Jaguar’s spirituele soundscapes voor een unieke audiovisuele ervaring in The Vault. Opening vanaf 18.00 uur. Het werk van de kunstenaars is nog te zien t/m 22 oktober.

19 oktober – Het Stenen Hoofd

Live audiovisuele performance, vanaf 20.00 uur. Deze spectaculaire installatie van beeld en geluid is vanaf 19 oktober tot en met 12 november te zien op Het Stenen Hoofd.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: ADE 2017: pioneer dj weer op vertrouwde locatie brakke grond