24 september t/m 17 oktober in Gashouder Amsterdam: Panasonic als technologiepartner van The Greanery
Foto credits: © Niels de Vries

Panasonic is één van de partners van The Greanery, hét nieuwe en duurzame pop- up restaurant in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Deze unieke en monumentale locatie wordt tijdelijk omgetoverd in een 360 graden videokunst-installatie. Bezoekers krijgen een eetervaring in de Gashouder die door middel van video projectie door het gebouw en in het dak, continu in andere wereld zal veranderen. Het resultaat van deze samenwerking is voor het eerst zichtbaar van 24 september tot en met 17 oktober. In nauwe samenwerking met BeamSystems zorgt Panasonic voor indrukwekkende projectoren die de kunstinstallatie mogelijk maken. De bedoeling is dat dergelijke videokunst-installaties onderdeel van het concept blijven, dus ook in alle toekomstige locaties van The Greanery.

Foto credits: © Niels de Vries

Initiatiefnemers Atakan Akardere en Clayton Fredrik kijken uit naar de samenwerking: “Het was voor zowel ons als BeamSystems en Panasonic de wens om ooit nog eens aan de slag te kunnen in deze bijzondere locatie. Voor dergelijke eventproducties met videoprojectie is Panasonic doorgaans de norm wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid. Dus was het voor ons logisch deze partnership met hen aan te gaan.”

In deze opstelling wordt gebruik gemaakt van acht stuks PT-RZ21K projectoren met ieder 20.000 Lumen lichtopbrengst. Door de unieke eigenschappen, zeer lage geluidsniveau, compacte behuizing en duurzaamheid wordt deze 3-chip DLP projector ook gezien als hét ideale werkpaard binnen in de eventindustrie.

“In combinatie met de indrukwekkende visuals zullen onze gasten zich nog meer wanen in een unieke fantasierijke omgeving, die met de druk van de knop compleet van setting kan veranderen. We kunnen de Gashouder letterlijk omtoveren van groen regenwoud tot planetarium en alles wat er tussen in zit. Met de baanbrekende video kunstinstallatie krijgt de eetervaring een extra laag aan beleving die ongekend is. We hopen dan ook dat deze nieuwe, succesvolle samenwerking de start is van een mooie toekomst”

The Greanery is een reizend duurzaam pop up restaurant, dat zich in vijf jaar tijd wil manifesteren tot het ‘Restaurant van de Toekomst’. Er zijn drie bijzondere doelstellingen: ten eerste wordt louter met lokale producten uit Amsterdam en omstreken gewerkt, waardoor de voedselketen vrijwel wordt geëlimineerd. Ten tweede is er ‘zero waste’ en is de eerste editie al emissievrij. Ten derde moet het restaurant over vijf jaar energie regenererend zijn. Naast het restaurant is de locatie met al haar faciliteiten ook een pop-up locatie voor (hybride) evenementen, mede ook door de grote belangstelling voor Corona-proof locaties. Hierdoor kan The Greanery ook fungeren als schaalbare optie voor onder andere presentaties, televisie formats, interactieve sessies of pers- en relatie evenementen.

Foto credits: © Niels de Vries

In de hoofdstad is het toepasselijke thema ‘Amsterdam’, maar dit verandert per locatie. Na De Gashouder worden andere iconische locaties door het land bezocht. Na afloop van de eerste editie worden de bevindingen en meningen gebruikt om op een volgende locatie een wederom progressievere versie van The Greanery neer te zetten.

The Greanery houdt zich aan de Corona-richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Er is voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te waarborgen tijdens de avonden. Ook neemt de organisatie extra maatregelen rondom hygiëne, zoals desinfecterende zeep bij de toiletten. The Greanery is van 24 september tot en met 17 oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Reserveren is mogelijk via www.thegreanery.com.

VTA Uitgaan

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam