Waarom het leuk vertoeven is bij Golfclub Sloten

Vrije Tijd Amsterdam zoekt altijd maar helemaal ten tijde van Corona naar mooie verhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen Erik Holtz, de voorzitter van Golfclub Sloten.

Kunt u allereerst Golfclub Sloten eens introduceren?

“De golfbaan Sloten is gelegen op het Sportpark Sloten aan de zuidwestrand van Amsterdam. De golfbaan is een uitdagende 9-holes baan tussen, op en langs aantrekkelijke groenpartijen.

De bomen en sloten vormen de natuurlijke obstakels en de greens liggen omringd door bunkers verspreid over het park. Door de nauwe en smalle fairways is de baan een lastige en heeft een hoge moeilijkheidsgraad. Het goede drainagesysteem zorgt ervoor dat er bijna altijd gespeeld kan worden. Hazen en fazanten, eenden en kleurrijke parkieten zorgen dat de golfspeler volop kan genieten van de mooie natuur.

De golfbaan heeft een drivingrange met 16 afslagplaatsen waarvan drie overdekt. Er is een professional aanwezig die zowel de beginnende als de gevorderde speler de sport goed kan leren. Tevens bestaat er de mogelijkheid om de beginnende golfer op te leiden voor het golfvaardigheidsexamen. De opleiding bestaat uit een praktijk- en theorie-examen.

De golfbaan is voor iedereen toegankelijk. Niet leden zijn van harte welkom. Het eigenzinnige, houten clubhuis met een mooi buitenterras maken het goed toeven!”

Wanneer is Golfclub Sloten opgericht en hoeveel leden zijn er?

“De golfclub is opgericht op 15 maart 1991. Op dit moment zijn er 170 leden actief.”

Wat zijn de leuke aspecten aan jullie golfbaan?

“Onze club is allereerst gemakkelijk toegankelijk. Er kan altijd gespeeld worden. Er is een leuke en uitdagende baan. En ten slotte, de sfeer is altijd goed te noemen.”

Kan iedereen meedoen aan de activiteiten of ‘alleen’ leden?

“Introducees zijn altijd welkom.”

Organiseren jullie wedstrijden en toernooien?

“Ja, we organiseren onderlinge toernooien, waaronder het AFC toernooi met AFC, De Eendracht, Badhoevedorp, en GC Sloten en sinds een paar jaar de Amsterdam cup tezamen met AMVJ en Ookmeer.”

Wat zijn de kernwaarden bij jullie golfclub?

“Gezelligheid en laagdrempelig, zowel qua sfeer als financieel.”

Worden er naast golfen nog andere activiteiten georganiseerd?

“Nee.”

Ondervinden jullie momenteel veel hinder van Corona?

“Nu niet meer. Dat hebben we uiteraard wel gehad. De lol was er bij een hoop af en met name de ouderen zijn in de tijd afgehaakt.”

Nog iets toe te voegen?

“De baan is het hele jaar open van maandag t/m vrijdag vanaf 08:30 tot 18:00 uur. In de zomerperiode gedurende de voetbalstop van 10 weken zijn we ook geopend tot 20:00 uur en bovendien zijn we dan ook open op zaterdag en zondag”, laat voorzitter Erik Holtz ten slotte namens Golfclub Sloten weten.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam