Voorbeschouwing: 2e Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen
Foto via Cycle Capital

Op zaterdagmiddag 25 september vinden de tweede Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen plaats in Amsterdam. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit met Arjen Kuin die samen met Eline Deutekom, één van de initiatiefnemers van Cycle Capital is.

Wilt u de 2e Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen introduceren?

“Cycle Capital is een piepjonge wielerclub uit Amsterdam die pas voor de 2de keer haar clubkampioenschappen organiseert op zaterdagmiddag 25 september a.s.

Belangrijk om te weten is dat deze OPEN clubkampioenschappen toegankelijk zijn voor iedereen. Dat wil zeggen zowel leden als niet-leden van Cycle Capital, zowel vrouwen als mannen en ook wielrenners van ieder niveau en van alle leeftijden.

De race is zodanig ontworpen dat ook iedereen veilig kan deelnemen. Dat komt doordat het een afvalrace is waarbij steeds de laatst passerende deelnemer uit koers wordt genomen. Hiermee vallen de zwakkere deelnemers automatisch als eerste af en wordt voorkomen dat renners te vermoeid raken waardoor er een valpartij zou kunnen ontstaan.

Er zijn 2 races. Een race voor vrouwen en een race voor mannen, die worden gehouden op het Wielerparcours Amsterdam-Noord, Beemsterstraat 654, 1027 ED Amsterdam.

Je kunt jezelf aanmelden als deelnemer via onze webpagina:
OPEN Cycle Capital Clubkampioenschap 2021 – Cycle Capital “

Wie mogen er meedoen aan de 2e Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen?

“Iedereen die denkt hard te kunnen fietsen mag dus deelnemen maar wel met de restrictie dat deelnemers een KNWU-wedstrijdlicentie in hun bezit hebben. Er zijn verschillende type licenties (elite, amateur, belofte, master, funklasse enz.) maar het maakt niet uit welke licentie je hebt. De licentie is van belang omdat dit ervoor zorgt dat je tijdens de wedstrijd ook verzekerd bent. De minimumleeftijd voor deelname is 19 jaar.”

Kunt u iets over het wedstrijdprogramma vertellen?

“De 2 wedstrijden worden verreden volgens het Rush Hour-principe. De Rush Hour Club Serie is een korte, makkelijk te organiseren afvalkoers voor elk niveau wielrenner. Tijdens Rush Hour is er geen moment om te relaxen, want iedere ronde valt de laatste renner af.

Na 5 rondes inrijden, is het tijd voor het echte werk. In een afvalrace van max. 1 uur weten we wie zich de beste rijder en rijdster van Cycle Capital mag noemen. Elke ronde valt de laatste renner af en na 60 minuten start de laatste ronde. Wie dan als eerste over de streep komt, schrijft historie en wordt clubkampioen.”

Wordt er al hard getraind voor de clubkampioenschappen?

“Door de dames en heren die lid zijn van Cycle Capital wordt er bijzonder hard getraind. Zij willen er uiteraard alles aan doen om het clubkampioenschap niet zonder slag of stoot weg te geven. Ook de regerend clubkampioenen, Sonja Krouwels en Michael den Toom staan al op scherp zo weten we. Wat de concurrentie van andere verenigingen en mensen die nog helemaal geen lid zijn ter voorbereiding doen weten we niet precies. Maar dat die alles uit de kast zullen halen om deze prestigieuze prijs uit Amsterdam weg te slepen daar twijfelen we niet aan.”

Voorbeschouwing: 2e Cycle Capital OPEN Clubkampioenschappen
Foto via Cycle Capital

Zijn er ook prijzen te winnen?

“Ja er is een heel mooi kampioensshirt ontworpen voor zowel de vrouwelijke- als de mannelijke winnaar. Dit shirt is exclusief voor de winnaars en dus een uniek en kleurrijk exemplaar van het Cycle Capital shirt.

Bovendien is er prijzengeld gereserveerd voor de top 3 van zowel het dames- als het herenklassement. De nummers 1 krijgen 150 euro, de nummers 2 krijgen 100 euro en de nummers drie krijgen 50 euro.”

Is er ook een mogelijkheid voor een gezellig hapje en drankje?

“Ja, er is catering aanwezig maar vooral in de buitenlucht en binnen de regels van wat is toegestaan op dat moment m.b.t. de regelgeving rond Covid-19.”

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Je kunt op vrijdagavond bij ons komen proeftrainen als je ambitie hebt om wedstrijden te gaan rijden of geselecteerd wilt worden voor onze wedstrijdploegen. Stuur in dat geval een e-mail naar [email protected].”

Gerelateerd artikel: Het verhaal achter wielerclub Cycle Capital

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam