Sporting Portugal - Ajax: Wat schreven de kranten?
Pedro Rocha / Global Imagens / Orange Pictures

Ajax won woensdagavond met 1-5 in Portugal. Aan Ajax zijde was Sebastien Haller met vier doelpunten de grote man. Steven Berghuis schoot ook een keer raak. Vrije Tijd Amsterdam bladerde weer eens door de (online) kranten.

Volkskrant

Demonstratie van ontketend Ajax, met Haller en Antony als afmaker en aangever

Voetbal was een onwaarschijnlijk mooi spel in het klassieke stadion in Lissabon, waar Ajax een demonstratie gaf van vernuft, technisch en tactisch kunnen en vooral van de edele kunst van de aanval. Met Antony als hogepriester van het ritme en Haller als koning van de afronding, met vier goals.

Parool

Sébastien Haller geeft visitekaartje af in Champions League

Sébastien Haller heeft zijn waarde voor Ajax ook op het niveau van de Champions League dubbel en dwars bewezen. De spits maakte vier goals in zijn eerste optreden op het mooiste Europese podium.

Algemeen Dagblad

Heerlijke Haller-show in Lissabon bezorgt Ajax droomstart in Champions League

Met een entree die hij in zijn stoutste dromen waarschijnlijk niet zo had uitgetekend, bewees Sébastien Haller zichzelf en Ajax – en met dank aan de weergaloze Antony – een geweldige dienst tijdens de Champions League-aftrap in Lissabon: 1-5.

Telegraaf

Magnifiek Ajax baart opzien in heel Europa

LISSABON – MAGNIFIQUE! Anders kan het eerste optreden van Sébastien Haller (27) in de Champions League – tegen Sporting Portugal (1-5) – niet worden omschreven. De vraag of de in de Eredivisie veel scorende spits ook goed genoeg is voor het miljoenenbal, werd door de Franse Ivoriaan in Estadio José Alvalade zelf met een luid en duidelijk ’oui, oui’ beantwoord.

Binnen negen minuten legde Haller de Portugezen met twee treffers over de knie (0-2) om – na een blunder van Remko Pasveer en een prachtgoal van Steven Berghuis – ook de 1-4 en 1-5 te maken. INCROYABLE, ongelooflijk!