KNVB benadrukt in open brief voorbeeldfunctie Nederlands elftal
Foto credits: © Orange Pictures / Broer van den Boom

De KNVB heeft dinsdagavond in een mede door maatschappelijke organisaties ondertekende open brief de voorbeeldfunctie van het Nederlands elftal benadrukt. “Het voorbeeld dat Oranje al tientallen jaren geeft, als op het hoogste niveau mensen met verschillende afkomst prettig en succesvol kunnen samenwerken, dan moet dat op elk niveau en op elk veld kunnen”, schrijft de KNVB.

Voetbal is meer dan een sport

De voetbalbond vervolgt: “Voetbal is meer dan een sport, zeker tijdens de grote toernooien. Ons voetbal verbindt mensen, ook mensen die elkaar niet kennen, die elkaars taal niet spreken of elkaars cultuur niet kennen.”

Ondertekende organisaties

Organisaties die het schrijven hebben ondertekend zijn onder andere alle bvo’s, de Anne Frank Stichting, John Blankenstein Foundation en de Commissie Mijnals. De brief is ook getekend door een selectie verschillende BN’ers. Dit omdat Oranje een voorbeeld is voor de gehele samenleving.

OneLove-campagne

De zogenoemde #OneLove-campagne is één van de twintig onderdelen van het ‘gezamenlijke aanvalsplan’ tegen discriminatie en racisme in het voetbal. Het plan bestaat uit vier pijlers: bewustwording, opsporing, sanctionering en samenwerking.

PS volg ook ons blog over het EK VOETBAL 2021