Amsterdam City Swim 2021: AFGELAST!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Het bestuur en de organisatie van Amsterdam City Swim 2021 zijn genoodzaakt om de 8ste editie van Amsterdam City Swim, die op zondag 29 augustus plaats zou vinden, geen doorgang te geven. Naast dat vele dance-evenementen volop in het nieuws zijn, hebben de aangescherpte coronamaatregelen ook betrekking op maatschappelijk betrokken events. Iets wat veel impact heeft voor – in dit geval – ALS-patiënten en onderzoek naar deze vreselijke ziekte.

Te veel risico’s

Wegens de huidige aanscherping van de coronamaatregelen door de Rijksoverheid heeft Amsterdam City Swim moeten concluderen dat het door laten gaan van het event te veel risico’s met zich meebrengt. Pas vanaf half augustus wordt bekend welke maatregelen tijdens het event gelden en of het überhaupt door kan gaan. Deze voortdurende onzekerheden en de korte tijd die straks rest tussen 13 en 29 augustus, maken het onmogelijk een event van deze omvang te realiseren.

Strijd gaat toch door: #natpakvoorALS

Het doel van Amsterdam City Swim blijft ondanks deze annulering als een paal boven water staan: ALS moet de wereld uit! Zondag 29 augustus wordt geclaimd als dé dag om met heel Nederland alsnog in actie te komen voor de dodelijke ziekte ALS: #natpakvoorALS. De strijd gaat door! Houd de socials en de website in de gaten.

Over Amsterdam City Swim

Amsterdam City Swim is een uniek sponsorevent waarbij het één keer per jaar mogelijk is om in de grachten van onze hoofdstad te springen met als doel geld op te halen voor Stichting ALS. Ook heeft Amsterdam City Swim als doel patiënten en hun dierbaren een onvergetelijke dag te bezorgen. Geld inzamelen maakt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS mogelijk. Dat kan ervoor zorgen dat ALS een behandelbare ziekte wordt, in plaats van een kansloze strijd met onherroepelijk de dood als uitkomst.