Matthijs de Ligt winnaar Golden Boy Award

Matthijs de Ligt winnaar Golden Boy Award
Credits: femkekruizefotografie.weebly.com

Matthijs de Ligt winnaar Golden Boy Award

Super mooi sportnieuws voor Matthijs de Ligt. De Ajax-speler is uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Golden Boy Award. De internationale prijs voor de meest talentvolle voetballer onder de 21 jaar. De sterke Ajax-aanvoerder zal de mooie Award maandagavond zelf in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats in Turijn en Mattijs de Ligt wordt bijgestaan door algemeen directeur Edwin van der Sar die met de jongeling zal meereizen.

Rafael van der Vaart was de eerste Nederlander die de Award won

Vorig jaar won Kylian Mbappé de speciale voetbalprijs. De Golden Boy Award wordt dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. Organisator van dit event is de Italiaanse sportkrant Tuttosport. Het is niet de eerste keer tijdens de ‘Golden Boy Award’ dat er succes is voor een Nederlandse voetballer. Rafael van der Vaart, inmiddels gestopt met voetbal, was in 2003 de eerste Hollander die de prijs in ontvangst mocht nemen.

“Ik ben heel trots op deze prijs”, als je kijkt naar wie de Award allemaal hebben gewonnen in het verleden… Ik kon het eigenlijk niet geloven”, vertelt de Ajax-speler via Ajax.nl.

De ontwikkeling van Matthijs de Ligt gaat razendsnel

De 19-jarige in Amsterdam spelende verdediger ontwikkelt zich razendsnel. De Ligt begon zijn carrière bij de amateurs van FC Abcoude. In zijn negende levensjaar stapte De Ligt over naar de jeugdopleiding van Ajax. Tot aan de dag van vandaag speelt de Ajax-voetballer in het rood witte shirt van de enige profclub in Amsterdam.

Matthijs de Ligt won al meerdere mooie prijzen

Matthijs de Ligt won in zijn prille carrière al meerdere trofeeën. Zo werd de tiener de beste speler van de ABN AMRO Future Cup, Tijdens de Copa Amsterdam, een jaarlijks vriendschappelijk internationaal toernooi dat door Ajax wordt georganiseerd voor spelers onder de 19, werd De Ligt, ‘Beste speler van het toernooi’.

Hieronder leest u het fantastische rijtje met spelers die eerder de Golden Boy Award wonnen.

Winnaars Golden Boy Award
Matthijs de Ligt (2018)
Kylian Mbappé (2017)
Renato Sanches (2016)
Anthony Martial (2015)
Raheem Sterling (2014)
Paul Pogba (2013)
Isco (2012)
Mario Götze (2011)
Mario Balotelli (2010)
Pato (2009)
Anderson (2008)
Sergio Agüero (2007)
Cesc Fàbregas (2006)
Lionel Messi (2005)
Wayne Rooney (2004)
Rafael van der Vaart (2003)

 

vrijetijdamsterdam.nl