Isabell Werth wint met overmacht Grand Prix in Amsterdam
Jumping Amsterdam 2018. Foto: Gaby Weimar

Isabell Werth wint met overmacht Grand Prix in Amsterdam

Nummer 1 van de wereld Isabell Werth heeft vrijdagavond tijdens de 59e editie van Jumping Amsterdam met Weihegold (v. Don Schufro) de FEI World Cup Grand Prix gewonnen. Helen Langehanenberg werd tweede met Damsey frh (v. Dressage Royal). Patrik Kittel eindigde op de derde plaats. Beste Nederlander werd Edward Gal met Glock’s Zonik N.O.P. (v. Zack). Zij eindigden op de vierde plek.

Sanne Thijssen winnares van De Telegraaf Prijs

De 19-jarige Sanne Thijssen won vrijdagavond De Telegraaf Prijs voor een uitzinnig publiek. Jumping Amsterdam citeerde de jongeling als volgt: “Heel mooi parcours, heel technisch gebouwd. Beginstuk liep niet heel lekker maar kon mooi afvloeien en rest van parcours liep super. Je doet iedere wedstrijd natuurlijk je best en dan is het mooi om hier te winnen,” aldus de jongeling tegenover Jumping Amsterdam.

Stoeterij Sterrehof Prijs en Anemone Horse Trucks Prijs

Patrice Delaveau pakte won de allereerste internationale springrubriek (1.40m) van deze editie om de Stoeterij Sterrehof Prijs en Michael G Duffy zegevierde met Chappo Chey. Zij wonnen de Anemone Horse Trucks Prijs (1.45m).

Sanne Voets

Sanne Voets won met Demantur N.O.P. de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. Demi Vermeulen eindigde met Ciska II als tweede en Frank Hosmar met zijn Alphaville N.O.P. sloot af op een derde plek.

Volg Jumping Amsterdam

Niet alleen het team van Clipmyhorse.TV Nederland doet uitgebreid videoverslag van Jumping Amsterdam 2018. Ook NOS Sport is dit weekend van de partij. Bekijk de FEI World Cup™ Dressage kür op muziek zaterdagmiddag van 14:45 – 15:15 uur LIVE op NPO 1. Zondag is de Anemone Horsetrucks B.V. Grote Prijs powered by Stoeterij Sterrehof van 16:30 – 17:15 uur op televisie te zien (exacte tijden onder voorbehoud). Beide wedstrijden worden volledig uitgezonden op https://nos.nl/sport/. Horses.nl doet schrijvend verslag.

vrijetijdamsterdam.nl