Jumping Amsterdam in 2021 verzekerd van wereldbekerkwalificatie dressuur
Eerdere editie Jumping Amsterdam. Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Amsterdam – De FEI, de internationale paardensportbond, heeft bekendgemaakt dat in het seizoen 2020/2021 wederom twee wereldbekerkwalificaties voor de dressuurruiters in Nederland worden verreden.

Tijdens zowel Jumping Amsterdam als Indoor Brabant, staat de wereldbekerkwalificatie dressuur al vele jaren op het programma. Nu kwam het goede bericht vanuit de FEI dat beide evenementen ook in seizoen 2020/2021 de wereldbeker dressuur weer mogen verwelkomen. Jumping Amsterdam staat van 28 tot en met 31 januari 2021 op de agenda.

“We zijn heel blij met deze toewijzing. Beide wereldbekerkwalificaties in Amsterdam krijgen zo een structureel karakter en staan traditiegetrouw garant voor prachtige sport in een uitverkochte RAI.” Aldus Paul Riemens, bestuursvoorzitter bij Jumping Amsterdam en tevens CEO van de RAI.

Doordat veel topruiters Amsterdam graag aandoen wordt het publiek tijdens de wereldbekerkwalificaties verwend met adembenemende dressuursport. Dit jaar won Isabell Werth met haar toppaard Weihegold OLD met een topscore van 90.280%. Charlotte Dujardin eindigde met haar merrie Mount St John Freestyle met een minimaal verschil van 0.775% op de tweede plaats. Edward Gal was de beste Nederlander en bemachtigde met GLOCK’s Zonik N.O.P. de derde plaats met een prachtige score van 85.385%.

Irene Verheul is Sportief directeur bij Jumping Amsterdam: “Het is nog maar een maand geleden dat we absolute topsport van wereldniveau zagen tijdens de FEI Dressage World Cup™. Dat de FEI ons wederom een qualifier heeft toegewezen is fantastisch! Een mooier compliment had ons team niet kunnen ontvangen.”

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, vertelt: “Jumping Amsterdam en The Dutch Masters zijn absolute topconcoursen die al vele jaren laten zien te zorgen voor condities die maximale prestaties mogelijk maken. Dat zij de wereldbekerkwalificatie wederom toegekend hebben gekregen toont maar weer dat de FEI dit ook erkent en waardeert.”

De volledige kalender van de FEI Wereldbeker dressuur 2020/2021 wordt later gepubliceerd.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ricardo Clarijs: We zullen er alles aan doen om titel te prolongeren

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam