Jumping Amsterdam maakt nieuwe samenwerking bekend
Fotograaf: Roland Thunholm

Door een samenwerking tussen Lövsta Stuteri, eigenaresse Antonia Ax:son Johnson, en FEI World CupTM organisators Gothenburg Horse Show, World Cup Vilhelmsborg en Jumping Amsterdam is de Lövsta Future Challenge International Tour opgezet om het mogelijk te maken voor U25-ruiters om internationaal ervaring op te doen ter voorbereiding op de Grand Prix.

Bij de Lövsta Future Challenge is er een totaal van acht deelnemers waarvan Zweden, Denemarken en Nederland elk twee deelnemers mogen laten meerijden. Andere landen zijn vrij om zich in te schrijven voor de twee overige plaatsen. De wedstrijden bestaan uit twee klassen; FEI U25 Grand Prix en de FEI Grand Prix Kür.

Irene Verheul, directeur Jumping Amsterdam, is erg enthousiast over de tour:

“Ruimte bieden aan de jeugd om ervaring op te doen in een piste als Jumping Amsterdam, is een van onze pijlers. De jeugd is immers de toekomst! Dat we dit kunnen bieden in samenwerking met twee andere Wereldbeker Qualifiers is een hele mooie ontwikkeling! De eerste proef wordt verreden op de woensdagavond tijdens The top of Dressage. De Kur op muziek zal verreden worden op vrijdagochtend 27 januari voorafgaand aan de FEI World Cup Dressage.”

Antonia Ax:son Johnson, eigenaresse van Lövsta Stuteri en oprichter van de Lövsta Future Challenge, is enthousiast over het feit dat ze steeds meer betrokken raakt bij de dressuur sport: “Mijn levenslange passie voor paarden en onwrikbare geloof in ontwikkelingskracht van jong talent heeft altijd de doelen en bezigheden van Lövsta Stuteri gevormd. De Lövsta Future Challenge is onze leidraad geworden bij realiseren van deze visie. Nu zetten we weer een stap met de Lövsta Future Challenge International Tour, waar jong dressuurtalent internationale ervaring opdoet op het hoogste niveau. Het is een groot genoegen om op deze manier opnieuw ons steentje bij te dragen aan de paardensport.” Aldus Antonia.

Als kers op de taart valt er op de Gothenburg Horse Show een flinke prijs te winnen. Er zal een “Overall Winner” worden bekroond met een bonus van 100.000 Zweedse Kronen. De prijs wordt uitgereikt aan de combinatie met de hoogste gemiddelde score van twee evenementen waarvan één van de twee scores verreden moet zijn op The Gothenburg Horse Show.

De Lövsta Future Challenge zal tijdens deze evenementen plaatsvinden op de volgende data:

World Cup Vilhelmsborg, Denemarken 17 – 23 oktober 2022
Jumping Amsterdam, Nederland 25 – 29 januari 2023
Gothenburg Horse Show, Zweden 22 – 26 februari 2023