Het verhaal achter Stichting het Molenpaardje

“Al vele jaren kunnen kinderen op een leuke manier kennis maken met de paardensport in een ongedwongen en gezellige sfeer. Ook via het sportfonds is het mogelijk bij ons te sporten. Vind je het gewoon leuk om te knuffelen, te kijken of te poetsen met de pony’s ben je ook van harte welkom”, vertelt Anton scheper namens Stichting het Molenpaardje in Amsterdam.

VTA ging op zoek naar het verhaal achter de Stichting die wordt gerund door Lia Polman, Maarten van het Loo, Anton Scheper en een enthousiaste vaste groep van vrijwilligers.

Wat ligt de manege op een prachtige plek, kunt u iets over deze locatie vertellen?

“Tuinen van West is een combinatie van oude en nieuwe landschappen, van romantiek en rafelrandjes, van kunst/cultuur, (stads)landbouw en gezonde producten, horeca, natuur en sport en recreatie. Een uniek gebied, waar je als bezoeker kunt fietsen, wandelen, eten en drinken, plukken en genieten, kijken en bewonderen. Ondernemersvereniging Tuinen van West organiseert, in samenwerking met allerlei organisaties binnen en buiten het gebied, regelmatig activiteiten en evenementen.”

Het verhaal achter Stichting het Molenpaardje

Teambuilding

“Het lijkt ons super leuk om wat vaker een groepsuitje te doen met de vrijwilligers. Nu proberen we één keer per jaar met ze allen uit eten te gaan.”

Er is vast veel werk te doen op de manege, zijn er vrijwilligers die helpen?

“De paarden en het terrein verzorgen en onderhouden brengt veel wisselend werk met zich mee. Wij zijn met een leuke groep vrijwilligers die elk op hun manier en kunnen hun steentje bijdragen. Ook het bestuur is geheel vrijwilligerswerk. Hier zijn wij ook heel dankbaar voor.”

Het verhaal achter Stichting het Molenpaardje

Organisatie wedstrijden

“Er worden met regelmaat wedstrijden georganiseerd, deze zijn geheel vriendschappelijk en de ruiters worden door een externe instructeur beoordeeld. Met de beoordeling worden de lessen verbeterd, zo krijgen de ruiters goed inzicht om te kijken waar ze zelf nog aan kunnen werken.”

Kunt u iets vertellen over het leasen van een pony?

“Om ook iedereen de mogelijkheid te geven om vast te stellen of een eigen paard een optie is, kun je bij ons sinds geruime tijd ook een pony leasen. Dit is al mogelijk vanaf 2 dagen per week. Op de dagen dat jij jouw favoriete pony in de lease hebt, heb je altijd de mogelijkheid om ook echt te rijden en samen met “jouw” pony een band op te bouwen.”

Het verhaal achter Stichting het Molenpaardje

Tour de Boer

“Alle activiteiten gaan bij ons tezamen met paardrijden. Wij doen jaarlijks mee met ‘Tour de Boer’ en er is een open dag. De vrijwilligers dag wordt goed benut met opruimen en klussen.”

Is er ook een kantine voor het nuttigen van een hapje en een drankje?

“Onze kantine is geopend onder de lestijden voor een versnapering en een drankje. Buiten de lestijden is de kantine geopend om te kunnen zitten en is er een koffiemachine aanwezig.”

Het verhaal achter Stichting het Molenpaardje

Slotwoord

“Kinderen kunnen hier hun feestje vieren. Dan bieden wij, met onze hulp, de mogelijkheid om te poetsen en te zadelen. Vervolgens kunnen zij met hun vriendjes lekker rijden, dit natuurlijk ook onder begeleiding. Wij hebben een gezellige kantine, hier kan de jarige cadeautjes in ontvangst nemen. Met patat en een snack is het feestje helemaal af. En, vrijwilligers zijn bij het Molenpaardje altijd welkom”, laat Anton Scheper ten slotte namens Stichting het Molenpaardje weten.

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl