Jumping Amsterdam in volle gang
Foto: Vrije Tijd Amsterdam ®

“Ik kom hier al vanaf mijn zestiende”, laat Ed Veenboer uit Ouderkerk aan Amstel, enthousiast weten over hét paardensportevent Jumping Amsterdam in de RAI. De paardensportliefhebber is net als een heleboel andere mensen present tijdens de allernieuwste editie van Jumping Amsterdam. Het paardenspektakel is voor velen sinds jaren al een plek om oude bekenden te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken en natuurlijk om vanaf de tribune naar één van de vele wedstrijden te kijken. Jumping Amsterdam startte donderdag en duurt nog tot en met zondag.

Jumping Amsterdam in volle gang
Vrije Tijd Amsterdam ®

Op vrijdagochtend stond de KNHS – Witte Van Moort Para Dressuur Trophy bij Jumping Amsterdam op het programma. Deze rubriek ging naar Frank Hosmar die Alphaville N.O.P. naar de RAI had meegenomen. Vrijdagmiddag pakte Doron Kuipers de zege in de Zegwaard Rioolontstopping Prijs op Jumping Amsterdam.

In de Wereldbeker Grand Prix dressuur presented by VriendenLoterij op Jumping Amsterdam kwam, zag en overwon de dressuurkoningin Isabell Werth met de 15-jarige zwarte merrie Weihegold OLD en ging Emanuele Gaudiano aan de haal met de zege in de Heineken 0.0 prijs op Jumping Amsterdam.

Ten slotte was het tijd voor springsportspektakel tijdens de Telegraaf prijs. Tien ruiters kwalificeerde zich voor de bloedstollende barrage. De topruiter Marcus Ehning trok met de 12-jarige A la Carte NRW (v. Abke) aan het langste eind en ging er met de zege vandoor. Ehning reed de barrage ontzettend snel in een tijd van 36.10 seconden. Philipp Weishaupt werd met de 10-jarige Hannoveraner Coby (v. Contagio) nipt tweede in een tijd van 36.12 seconden. Eoin Mc Mahon nam met de 14-jarige Chacon (v. Chacco Blue) de derde plaats mee naar Ierland en zette de klok stil op 37.93 seconden.

Jumping Amsterdam in volle gang
Vrije Tijd Amsterdam ®

Zaterdagavond kunnen bezoekers hun ogen uitkijken bij de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof en zondagmiddag is het genieten geblazen bij de Longines FEI Jumping World Cup™.

Zondagochtend komen Britt Dekker en Judith Pietersen tijdens de Novotel Jumpertjes Kinerochtend een show geven met hun beeldschone paarden George en Limited Edition. “Het belooft nog een geweldig paardensport weekend te worden”, aldus de organisatie van Jumping Amsterdam 2020.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam