Ongeslagen seizoen lonkt voor VOC Amsterdam na gelijkspel in Venlo

Ongeslagen seizoen lonkt voor VOC Amsterdam na gelijkspel in Venlo
Foto credits: Cabooter Group-HandbaL Venlo

Ongeslagen seizoen lonkt voor VOC Amsterdam na gelijkspel in Venlo

VOC Amsterdam gaat ongeslagen de play-offs in. De ploeg kwam knap terug tegen HandbaL Venlo in de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen: 30-30.

Lang leek VOC in Venlo de ongeslagen status te verliezen. De ‘groen/zwarten’ keken halverwege het duel tegen een 20-13 achterstand aan. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist VOC de stand gelijk te trekken. Volgens coach Ricardo Clarijs liep het minder doordat hij diverse experimenten uitvoerde in de eerste helft. “Ik wilde alle speelsters aan het werk zien, in de competitie kon er toch niets meer veranderen.” Clarijs zag dat zijn ploeg felheid miste en slordig speelde. “Een aantal meiden kon niet leveren wat we op dat moment nodig hadden.” In de tweede helft ging VOC daarom terug naar de basisopstelling en slonk de achterstand snel, tot er uiteindelijk 30-30 op het bord stond.

De regerend landskampioen eindigt daarom, net zoals vorig jaar, de reguliere competitie met twee verliespunten. Dat kwam vorig seizoen echter door een verliespartij, nu door twee gelijke spelen. Clarijs is verheugd met het resultaat: “Dit is gewoon een superknappe prestatie. Vorig jaar vertrokken er 8 meiden. De as van het team werd aangepast. Jonge, nieuwe speelsters moesten het laten zien, terwijl meiden als Lindsey Schrekker, Kim Lunter en Rachel de Haze voor ervaring zorgden.” Of het een unieke prestatie is, weet Clarijs niet. “Maar het is uniek voor ons en het kwam zeker onverwachts. Er zijn weinig teams die ongeslagen kunnen blijven in de Eredivisie”

De volgende wedstrijd van ‘zijn’ VOC is dinsdag 12 maart in Amsterdam tegen Dalfsen in de kwartfinale van de nationale beker. Aan vertrouwen ontbeert het VOC niet, vorige week werd er van Dalfsen gewonnen in de competitie met 36-29. Dit keer moeten de ‘groen/zwarten’ winnen om de landelijke bekerwinst te prolongeren. Keepster Marit Huiberts, hoekspeelsters Zoë Sprengers en Britt van der Baan zijn er niet bij, het drietal is geblesseerd. “We hopen hen in de komende periode terug te krijgen, dan worden we ook als team weer sterker.”

Geschreven door: Leon Moleman

VTA Sport

Gerelateerd artikel: VOC Amsterdam lijdt ontluisterende nederlaag en vliegt uit de beker