Koploper VOC Amsterdam blijft onverslaanbaar na zege op Quintus

Koploper VOC Amsterdam blijft onverslaanbaar na zege op Quintus
Nikita van der Vliet. Photocredits: lmv-fotografie

Koploper VOC Amsterdam blijft onverslaanbaar na zege op Quintus

Mooi nieuws voor handbalclub VOC Amsterdam uit Noord. De regerend landskampioen blijft in de competitie onverslaanbaar. Tegen Quintus wonnen de ‘groen/zwarten’ met een minimaal verschil. De uitwedstrijd in Kwintsheul eindigde in 22-23. Zodoende hebben de handbaldames in de Eredivisie nog geen enkele keer verloren.

VOC-coach Ricardo Clarijs over de zege: “Ze hebben een prima pot gespeeld en in mijn ogen terecht gewonnen. Ik vond ons verdedigend erg sterk. Quintus kwam er bijna niet doorheen. Aanvallend liet ons spel soms wel wat te wensen over maar de dekking was top. Soms waren we te afwachtend, te behoudend en toonden we wat weinig lef, aanvallend gezien. Daardoor werden er wel wat foutjes gemaakt en konden we niet goed afronden.

Maar, nogmaals, de dekking stond echter goed op orde zodat we razendsnel konden omschakelen. Daar hebben we Quintus over het algemeen veel pijn mee gedaan. Tijdens de eerste fase kwamen we steeds 2, 3 of 4 doelpuntjes op voorsprong. Op het einde kantelde dat en kwam Quintus zelfs op 21-20 voorsprong. Uiteindelijk maakte we drie goals op rij en dat hebben we niet meer weggegeven. We zijn er ontzettend blij mee.

Terugkijkend op de wedstrijd vind ik dat de meeste meiden een prima wedstrijd gespeeld hebben. Ze hebben echt als team geknokt. Nikita van der Vliet en Bo van Wetering blonken uit. Vooral in de omschakeling. Het midden blok met Nikita van der Vliet, Kim Lunter, Britt van Leijden, Lindsey Schrekker en Rachel de Haze waren de speelsters, die er met keeper Marit voor zorgde dat dekking goed op orde was”, aldus de VOC-trainer.

De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen V&L is verzet naar dinsdag 12 februari omdat het Nederlands Team een oefenwedstrijd speelt. Dat duel wordt gespeeld in Sporthal Elzenhage.

Selectie VOC Amsterdam tegen Quintus

Marit Huiberts, Lieke van der linden, Bo van wetering, Beau de boer, Rachel de haze, Kaylee Romer, Amy oostveen, Zola Amsen, Laura Zeldenthuis, Lindsey Schrekker, Kim lunter, Maxime Drent, Britt van der baan, Britt van Leijden, Nikita van der vliet en Kirsten Theron

VTA Sport

Lees ook de voorbeschouwing die we schreven over kraker van Quintus tegen VOC