KRAKER IN DE EREDIVISIE HANDBAL: QUINTUS VS VOC

KRAKER IN DE EREDIVISIE HANDBAL: QUINTUS VS VOC

KRAKER IN DE EREDIVISIE HANDBAL: QUINTUS VS VOC

De blik van menig handballiefhebber zal aankomend weekend gericht zijn op het topduel tussen de nummers 1 en 2 in de Eredivisie. Quintus ontvangt thuis koploper VOC. De talentenploeg uit Amsterdam-Noord speelde tot dusverre 13 wedstrijden waarvan er 1 wedstrijd gelijk werd gespeeld en de overige 12 wedstrijden werden gewonnen. Quintus daarentegen won ook 12 wedstrijden en verloor dit seizoen 1 wedstrijd, tegen VOC Amsterdam welteverstaan.

In Amsterdam-Noord deelde VOC in de eerste helft een tikkie uit in sporthal Elzenhagen door met een 39-30 overwinning van het veld te stappen. Er was zelfs een fase in dat duel dat de tussenstand 30-14 was.

VOC talent Britt van der Baan werd in die wedstrijd door haar medespeelsters verkozen tot ‘de beste van de wedstrijd’. Trainer Ricardo Clarijs destijds over die keuze: “Het team kiest iedere wedstrijd een teamgenoot uit die ze de beste van de wedstrijd vonden. Britt speelde inderdaad sterk maar ik prijs vandaag vooral de teamprestatie”.

Naast de teamprestatie zat de kracht van VOC in de passie, het hoge tempo dat er werd gespeeld, de handelingssnelheid en creativiteit in de aanval. We hadden vele verschillende doelpunten makers, verdedigend was de dekking op orde en Marit Huiberts keepte sterk”, liet de coach na de eerste competitiewedstrijd tegen Quintus destijds weten.

Quintus klaar voor topper tegen VOC

Volgens het AD Sport is Quintus klaar voor de topper tegen VOC. ‘De handbalsters van Quintus omzeilden een lastige klip in de aanloop naar het belangrijke treffen met landskampioen VOC. In Venlo won het team van coach René Zwinkels met 26-30. Vrijwel de hele wedstrijd beschikte de Heulse ploeg over een voorsprong van drie doelpunten. Zwinkels: ,,Aanval en verdediging waren niet slecht, maar soms wilden wij te snel afronden. Vooral collectief sterk.” Daisy Hage (7), Cynthia Grift (5) en Anouk Zwinkels (4) leverden het grootste deel van de productie’, is te lezen in het artikel op de website van Quintus n.a.v. het verslag van AD Sport/Peter Lotman.

Ambitieus VOC organiseert sponsorveilingdiner bij Only Friends Amsterdam

Op donderdag 7 februari organiseert Otto Work Force/VOC een fraai sponsorveilingdiner bij Only Friends in Amsterdam-Noord. De bijzondere avond staat onder leiding van Quinty Trustfull die de presentatie voor haar rekening zal nemen. Only Friends zorgt voor een 4 gangen diner en zanger Brian B. zal voor de nodige entertainment zorgen. Er kunnen tijdens het sponsorveilingdiner mooie prijzen worden gewonnen! VOC heeft nog enkele tafels vrij en mooie loterijspullen zijn nog van harte welkom. Onlangs schreven we met VTA een artikel over deze bijzondere avond.

VTA Sport

Update: Benieuwd naar hoe de wedstrijd Quintus tegen VOC is verlopen? Check het artikel.

Gerelateerd artikel: Pharmafilter US Amsterdam in actie tegen nummer 2 Eredivisie