Roestenburg na zege op Rotterdam: “ik gok op achtste plek”
Archieffoto Aristos Amsterdam. Photocredits: Luc van Leeuwen

Roestenburg na zege op Rotterdam: “ik gok op achtste plek”

Aristos-trainer Maarten Roestenburg gokt met zijn eerste team op de achtste plek in de Eredivisie 2017/2018. Dat liet de trainer weten na de belangrijke zege van de Amsterdamse ploeg op Rotterdam van afgelopen zaterdag in de Aristoshal. De ‘blauw/gelen’ versloegen de Rotterdammers met 26-24 en staan mede door die zege nu op de tiende plek van de ranglijst.

De wedstrijd

“Een terechte overwinning. We waren veel beter ondanks dat we ook lange tijd achter stonden. We moesten dat even omzetten. Met de rust stonden we 14-12 achter. Het probleem is dat we te veel fouten maakten en dat we teveel kansen hebben gemist. Op een gegeven moment hadden we een kwartier dat we heel goed speelden toen hebben we de wedstrijd beslist. Dat is het Aristos wat ik graag wil zien spelen”, aldus oefenmeester Maarten Roestenburg.

Dekking

Roestenburg vervolgt: “Zij hebben de tweede helft maar 7 doelpunten gemaakt omdat de dekking bij ons goed op orde was. Mijn complimenten daarvoor richting de ploeg. Daarentegen missen wij echt te veel kansen. Dat zeggen de jongens zelf ook. We spelen eigenlijk echt lekker handbal. Op de training probeer ik ze duidelijk te maken dat die ballen er gewoon zakelijk ingeramd moeten worden. Ik hou ze op trainen scherp. Elke bal scherp hard gooien. Zakelijk blijven schieten. Als je tien doelpunten voor staat kun je wel eens minder gooien maar niet als het verschil maar klein is.”

Sfeer

“De sfeer binnen Aristos is dit seizoen dik in orde. De spirit hebben we bij verlies gewoon hoog gehouden. Ze moeten hard werken van mij dat harde werken wordt vanzelf beloond. Straks komen er weer belangrijke wedstijden aan. Tweede teams kunnen dan bijvoorbeeld hun teams echt niet meer sterker maken met spelers van het eerste. Aalsmeer stopte er bijvoorbeeld drie spelers van het eerste in. Daar is dan lastig tegen te spelen. Desondanks hadden we in Aalsmeer een beter resultaat kunnen neerzetten als we de kansen benut hadden”, aldus Roestenburg.

Bang

“Zaterdag komt Arnhem naar ons toe. Nou, laat ze maar komen hoor. Wij hebben niets te verliezen. Zij zijn eerder bang voor ons dan wij voor hun. Zij moeten, wij mogen, dat is natuurlijk lekker”, aldus Roestenburg.

Einde competitie

“Als we deze lijn voort kunnen zetten in de Eredivisie dan moet onze ploeg in mijn ogen op de achtste plek van de ranglijst kunnen eindigen. Dat is waar we met zijn allen keihard voor werken en waar we met Aristos op doelen. Als we hard blijven trainen en spelen moet die achtste plek haalbaar zijn. Maar ik moet zeggen als we tiende worden en het team heeft het hele seizoen een goede instelling ben ik ook tevreden”, laat de Aristos-coach weten over het verloop van het seizoen.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Aristos Amsterdam rode lantaarn drager in de Eredivisie 

Belangrijke wedstrijd voor Aristos Amsterdam