Roestenburg na verlies: “Zij bleven twee keer dertig minuten doorrammen”

Na afloop... Foto: Luc van Leeuwen

Roestenburg na verlies: “Zij bleven twee keer dertig minuten doorrammen”

“Ja, ik ben er nog steeds ziek van, we hadden gister gewoon moeten winnen en dat doen we niet. En we raken onze belangrijkste speler ook nog eens kwijt voor lange tijd. Dat is misschien nog wel een groter verlies”, laat Aristos-trainer Maarten Roestenburg weten, een dag na de wedstrijd tegen de Lions. De Amsterdamse handbalploeg verloor zaterdagavond in de Eredivisie met 23-27 van de Limburgers en tot overmaat van ramp raakte ze ook nog de belangrijkste speler kwijt.

Enkelbanden ingescheurd

“Jordie Loo heeft zijn enkelbanden goed ingescheurd, dus die is 4 tot 6 weken uitgeschakeld. We hebben niet echt veel spelers van zijn niveau. Je staat de hele wedstrijd 4 á 5 goals voor en in één keer ben je de grip kwijt en verlies je ‘m.”

Kanteling

“De tegenstander was vooraf favoriet, desondanks gingen we rusten met een 14-10 voorsprong. Er was eigenlijk niks aan de hand. Na de rust scoorde we ook nog direct, maar op een gegeven moment waren er wat dubieuze beslissingen in ons nadeel en begingen we een paar stomme fouten. Toen kantelde de wedstrijd in hun voordeel.”

Doorrammen

”Die gasten van de Lions die zijn topfit en blijven twee keer dertig minuten doorrammen. Wij hadden moeite, maar ook wat pech. Ballen die via het blok erin gaan, ongelukkige beslissingen in ons nadeel en open kansen die we in de eerste helft missen. Ook misten we twee penalty’s, 2 break outs, en nog een paar ballen waarvan drie ballen vanuit de hoek. We hadden op 17 of 18-10 voorsprong moeten staan, maar ja, dan lukt op een gegeven moment niks meer.”

Trainingsopkomst

“We moeten nog steeds hard werken, en dat weten de spelers ook. De trainingsopkomst moet omhoog en ze moeten laten zien dat ze 2/3 x in de week op trainen zijn. Als je zelf weet dat je conditioneel niet goed genoeg bent, dan moet je er in je vrije tijd aan werken. We hebben zowel in de dekking als aanval een smalle selectie, waarvan sommige jongens ook het niveau nog niet hebben.”

Vechten voor elke bal

“Het wordt nu lastig en eigenlijk is het altijd moeilijk voor ons. Maar de belangrijkste schakel die we nu gaan missen is voor deze groep te veel. Als we alle wedstrijden alles geven dan heb ik er geen problemen mee. Dan zijn sommige ploegen gewoon sterker. We vechten wel voor elke bal. We laten bij vlagen ook goed handbal zien. We kregen ook van het publiek te horen dat de eerste helft de beste helft was die ze in jaren hebben gezien. Als dan de tweede helft zo instort dan weten we wat ons te doen staat. Zo werkt dat bij teamsport. Ik vond de keeper bij ons trouwens ook niet op zijn best.“

Volgende duel

Aristos Amsterdam speelt volgend weekend de uitwedstrijd tegen Herpertz Bevo.

vrijetijdamsterdam.nl

PS We schreven ook een artikel over het dames handbal. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.