Nieuwe Aristos-trainer Roestenburg: “Iedereen is gretig. We gaan er een mooi jaar van maken.”

Nieuwe Aristos-trainer Roestenburg
Foto: Luc van Leeuwen

Nieuwe Aristos-trainer Roestenburg: “Iedereen is gretig. We gaan er een mooi jaar van maken.”

Aristos versloeg zaterdagavond thuis in de eigen sporthal tegenstander Hercules met 35-28. Amsterdams hoogst spelende handbalploeg bij de mannen won hiermee het tweede oefenduel tijdens de voorbereidingsfase in aanloop naar de Eredivisie 2017/2018.

Maarten Roestenburg

De Amsterdamse sportploeg staat dit jaar onder leiding van trainer Maarten Roestenburg. De geboren Amsterdammer en tegenwoordig in Hoorn woonachtige hoofdcoach had van 2010 tot 2014 ook al de leiding bij Aristos. Destijds verliet de trainer na enige onenigheid met het bestuur voortijdig de club. Inmiddels is die lucht geklaard en heeft Roestenburg nu het stokje overgenomen van trainer/coach Van Hasselt die Aristos vorig seizoen samen met zijn selectie behoedde voor degradatie.

Roestenburg laat een dag na de oefenwedstrijd tegen zijn oude club Hercules weten dat het met Aristos volgens hem de goede kant op gaat. “De dingen die we aan het trainen zijn hebben we gister geprobeerd in uitvoering te brengen. In de eerste helft ging dat prima. De tweede helft verslapte dat een beetje maar dat is normaal in een voorbereidingsfase. Dat we dat tijdens de hele wedstrijd moeten vasthouden daar gaan we aan werken.”

De Amsterdamse trainer vervolgt: ”Tot nu toe ben ik zeker tevreden hoe het gaat. Zijn steeds veel spelers op trainen en iedereen maakt op mij een gretige indruk. Een paar jongens hebben aangegeven dat ze graag weer in het eerste willen spelen. Die waren vorig seizoen gestopt. Dat kunnen belangrijke spelers zijn. Dat is gewoon belangrijk voor ons als groep en zijn we erg blij mee. Jeroen de Ruijter bijvoorbeeld. Die speelde vorig seizoen in het tweede. Hij wilt nu weer graag in één spelen.”

Toekomstperspectief

“We gaan er een mooi jaar van maken. Daarvoor gaan we met zijn allen keihard werken. En dan zullen we kijken waar het schip strandt. Belangrijker is nog dat we een stabiele club willen worden. Daar hebben we drie jaar de tijd voor uitgetrokken. Eerste tekenen zijn positief. “

Voetbal, handbal en Fitness

Roestenburg is de hele dag met sport bezig. Naast zijn trainerschap bij Aristos is hij ook nog jeugdtrainer bij voetbalclub Hollandia en als ondernemer actief in de fitness branch. ”Ik heb twee zoons en dan kom je al snel op het voetbalveld terecht. Maar vroeger deed ik het ook allebei. Ik heb bijvoorbeeld bij Jos in de Watergraafsmeer gevoetbald en ik run een eigen sportschool. De hele dag ben ik met sport bezig.”

Eerste competitiewedstrijd

Zaterdag 9 september starten de Amsterdammers met de eredivisie direct met een kraker. Tegenstander is dan DFS Arnhem, de voormalige nummer 2 uit de eredivisie van vorig seizoen. Het duel start om 20:40 uur in Gelderland. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 16 september in Amsterdam tegen BFC.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

VTA schreef eerder ook al een artikel over Aristos.