Nieuw jong Aristos verliest en gaat loodzwaar seizoen tegemoet
Maarten Roestenburg. Foto: Luc van Leeuwen

Nieuw jong Aristos verliest en gaat loodzwaar seizoen tegemoet

Het eerste mannen handbalteam van Aristos Amsterdam is het nieuwe Eredivisieseizoen begonnen met een forse nederlaag. De ‘blauw/gele’ ploeg van trainer/coach Maarten Roestenburg verloor thuis in de Aristoshal in Amsterdam met 15-30 van Tachos.

“De jongens hebben alles gegeven daar ligt het niet aan”, laat Roestenburg een uur na het eerste competitietreffen vanuit zijn auto aan ons weten.

We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen

“Maar dat we een loodzwaar seizoen tegemoet gaan dat is zeker. We zijn zes basisspelers kwijt, zij kiezen voor andere zaken in hun leven. We hebben nu maar tien spelers. Dat is Eredivisie onwaardig. Maar, met deze tien spelers gaan we onze huid zo duur mogelijk verkopen. Het is een leuke groep gasten bij elkaar. Dus we gaan keihard aan het werk.”

Soms lijkt het alsof het ze geen reet interesseert

Volgens de fanatieke coach valt de spelers niks te verwijten maar had de club wel meer mogen doen. “Soms lijkt het alsof het ze geen reet interesseert. Tijdens de zomer hebben alle commissies stil gelegen. Het is echt Eredivisie onwaardig. Verder is er geen geld, geen sponsors en er is geen budget”, aldus de coach vertellend terwijl het lijkt alsof hij zich bij de ontstane situatie bij Aristos Amsterdam heeft neergelegd.

Spelers Aristos Amsterdam

Sep Ouderland, Tom v.d. Maas, Quincy Kompier, Max Ouderland, Wouter Mantoua, Damian Verheide, Rowin Krom, Floris Offerman, Barry Klein

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: OTTO Work Force/VOC start Eredivisie met zege