Kind van de club Sep Ouderland gelooft in handhaving Eredivisie
Sep Ouderland in actie voor Aristos. Foto: Luc van Leeuwen

Kind van de club Sep Ouderland gelooft in handhaving Eredivisie

VTA Sport interviewde Aristos-speler Sep Ouderland aan de vooravond van het handbalduel tussen ‘Jong OCI Lions’ en Aristos Amsterdam in de Eredivisie. We spraken onder andere over zijn blessure, de trainingen van Maarten Roestenburg, de club Aristos Amsterdam en de kansen voor de ‘blauw/gelen’ om zich te handhaven in de Eredvisie.

Hoe lang speel je al bij Aristos?

Ik speel al sinds ik 5 jaar oud ben bij Aristos. Aangezien je pas vanaf je zesde mag beginnen met spelen, trainde ik eerst alleen tot ik oud genoeg was om ook mee te doen met wedstrijden.

Ik las in een eerder interview dat er zelfs een moment was dat je met beide broers in de selectie bij Aristos speelde. Is dat nog steeds zo?

Ja inderdaad. Dat is helaas niet meer zo. Mijn oudste broer Quinten heeft drie jaar geleden een mooie kans gekregen om naar Aalsmeer te gaan om BENE-league te spelen en hij heeft deze kans met beide handen gepakt en doet het tot dusver goed. Wel speel ik sinds dit jaar met mijn andere broer Max bij Aristos.

Balen van je knieblessure! Wat is er gebeurd? En lig je er voor langere tijd uit of kun je weer spelen binnenkort?

Ja, het is inderdaad, op zijn zachts gezegd, klote. Zelf weet ik ook niet echt wat er gebeurde, dit is ook echt mijn eerste serieuze blessure. Ik maakte volgens mij een doodnormale beweging buitenom mijn tegenstander, die ging ik voorbij en toen bleef mijn voet staan. Na deze beweging voelde ik enkel nog pijn. Gelukkig is de pijn steeds zachter aan het worden en heb ik geluk gehad. Ik heb geen pijn binnenin mijn knie, daarmee worden zware blessures zoals een meniscus- of kruisbandblessure uitgesloten.

Je speelt dit jaar volgens de voorzitter ‘noodgedwongen’ op de linker opbouw. Wat vind je van deze positie?

Het is even wennen maar ik begin langzamerhand meer te begrijpen wat er van mij wordt verwacht op deze positie. Ik dacht aan het begin alles uit mijn zelf te moeten doen (qua bewegingen en vrijgespeeld worden). Ondertussen snap ik het spelletje op de linker opbouw wel een beetje. De positie geeft je veel vrijheid om te schieten, van afstand of je mannetje uitspelen. Dat geeft me veel mooie uitdagingen.

Hoe vind je het tot nu toe gaan met jullie als team in de competitie?

Ik vind dat de statistieken ons seizoen zeker niet reflecteren. Het feit dat we onderaan staan, is niet de juiste weergave van onze vechtlust. We geven iedere wedstrijd honderd procent. Als je het besef hebt dat bijna ons gehele basisteam vorig seizoen is gestopt en daarmee dus ook de ervaring binnen de ploeg is weggevallen, denk ik dat het extra knap is en geweldig om te zien hoe we het nu doen met dit jonge team. Wel jammer dat we onszelf niet extra belonen met punten!

Hoe doet Maarten Roestenburg het? Goede trainingen, wedstrijdbesprekingen en coaching?

We zijn een hele kleine club die steeds meer krimpt en daarmee ook onze kring van vrijwilligers. Naast een paar geweldige vrijwilligers die dag in en dag uit voor de club klaar staan, moet Maarten toch wel veel alleen doen.

Hoe meer je jezelf in de club verdiept hoe meer je erachter komt wat er allemaal moet gebeuren en wat er bij komt kijken. En wat er allemaal nodig is wil je een team optimaal kunnen coachen. Als je dan merkt hoe goed Maarten dit allemaal regelt en trainingen van hoge kwaliteit neerzet, dan kun je alleen maar waardering en respect voor hem hebben.

Nu we het toch over Maarten Roestenburg hebben. Wat is het grappigste dat je ooit met hem hebt meegemaakt?

Dat weet Maarten denk ik ook nog wel. Maarten is altijd van de illustratieve uitleg. Dus Maarten houdt ervan om eerst een oefening voor te doen. Toen hij een keer in partij voor stond te verdedigen werd er voor zijn neus een nep pass gespeeld door Jordi Kuijpers (oud cirkeloppervlak speler Aristos) waar Maarten volledig intrapte. Voor enkele secondes was hij helemaal weggespeeld, hahaha. Ik denk dat Maarten dit heel snel wil vergeten.

Is Aristos Amsterdam een leuke handbalclub om voor te spelen en lid van te zijn?

Aristos is heel anders dan andere clubs. Door de kleine groep die Aristos lang geweest is voelt Aristos ook meer als een thuis dan als een sportclub. Je kent iedereen in de club persoonlijk en dat maakt Aristos een super leuke club.

Blijven jullie in de Eredivisie? Hoe schat jij de kansen in?

Geloof mij Rik, Aristos blijft hoe dan ook in de eredivisie. Er is geen haar op ons hoofd die degradatie zal accepteren dus wij zullen keihard bikkelen tot het bittere eind!

VTA Sport bedankt Sep Ouderland voor dit interview en wenst Sep en Aristos succes toe in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

Interview door: Rik Verkaik

Kind van de club Sep Ouderland gelooft in handhaving Eredivisie

VTA Sport

Lees ook: Eredivisionist US Amsterdam toont spierballen en wint met 3-2